حمزه: امیدوارم در المپیک ۲۰۲۰ جایگاه روانشناسی بهتر از ریو باشد

روانشناس تیم ملی واترپلو و عضو کمیسیون روانشناسی ورزشی کمیته ملی المپیک از فعالیت دوباره این کمیسیون در کمیته ملی المپیک با حمایت صالحی امیری خبر داد.

به گزارش روابط عمومی فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو؛ دکتر خسرو حمزه روانشناس تیم ملی واترپلو در گفت وگو با ایسنا، افزود: با توجه به این که فعالیت کمیسیون روانشناسی کمیته ملی المپیک بعد از المپیک لندن متوقف شده بود، مدت کوتاهی است که با حمایت صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک این کمیسیون به ریاست سید محمدکاظم واعظ موسوی دوباره فعالیت خود را با حضور روانشناسان متخصص در حوزه ورزش شروع کرده و سعی داریم سازوکار حمایت از فدراسیون‌های مدال‌آور در این کمیته را مورد بررسی و پیگیری قرار دهیم، در حقیقت هدف بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیوست.

وی گفت: در این کمیسیون همچنین قرار است ساز و کارهای حمایت از تیم‌های ملی برای المپیک ۲۰۲۰ تعریف و تدوین شود و سپس خدمات روانشناسی به تیم‌های ورزشی به بهترین شکل ممکن ارایه شود.

حمزه تصریح کرد: هر چند روانشناسی ورزشی نسبت به ۱۰ سال گذشته در بین تیم‌های ورزشی رشد کرده است، اما هنوز ایده‌ال نیست و تنها برخی از تیم‌ها همچون؛ جودو، قایقرانی، شنا، شیرجه و واترپلو و تنیس روی میز به اهمیت و جایگاه روانشناسی پی بردند و تلاش می‌کنند برای بهبود عملکرد ورزشکاران خود در کنار کادر فنی از متخصصان روانشناسی نیز استفاده کنند.

این متخصص روانشناس ورزشی اضافه کرد: با تشکیل کمیسیون روانشناسی ورزشی در کمیته ملی المپیک قطعا وضعیت کاروان ایران در المپیک ۲۰۲۰ بهتر از ریو خواهد بود و خدمات روانشناسی بهتری به تیم‌های اعزامی ارایه خواهد شد. البته این بستگی به درخواست فدراسیونها دارد که چقدر بخواهند از خدمات روانشناسی برای بهبود عملکرد تیم‌های خود استفاده کنند. به هر صورت سعی ما بر این است که با تشکیل دوباره این کمیسیون بتوانیم سازکارهای مناسب را تدوین و خدمات بهتری را از نظر روانشناسی به تیم‌های ورزشی ارایه دهیم.

حمزه افزود: بسیاری از مربیان و سرمربیان که در نشست آسیب شناسی حضور داشتند معتقد بودند که اگر در جریان مسابقات همراه ورزشکاران روانشناس تیم نیز حضور داشته باشد، قطعا به نتایج بهتری می‌توانند دست پیدا کنند. هر چند در این خصوص روسای فدراسیونها و مربیان تیم های ملی تصمیم‌گیرنده هستند، اما دیده می‌شود که در این زمینه به بهانه کمبود ظرفیت و نبود بودجه کافی از اعزام روانشناس خودداری می‌کنند و افرادی همچون نواب رییس و… در اعزام‌ها همراه تیم حضور دارند که هیچ نقشی برای بهبود عملکرد ورزشکاران در جریان مسابقات ندارند.

وی در پایان گفت: متاسفانه طی نشستی که اخیرا در خصوص آسیب‌شناسی وضعیت کاروان ایران در بازیهای آسیایی جاکارتا از نظر روانشناسی داشتیم، با وجود این که از تمام فدراسیونها برای شرکت در این نشست دعوت به عمل آورده بودیم، تنها تعداد محدودی از فدراسیونها استقبال کرده بودند و هنوز بسیاری از فدراسیون‌ها نسبت به خدمات روانشناسی آگاهی لازم را ندارند و به این باور نرسیدند که برای بهبود عملکرد ورزشکاران خود باید خدمات روانشناسی را در اولویت قرار دهند.

انتهای پیام

image_printپرینت مطلب

آغاز سال نو مبارک باد

آغاز بهار طبیعت و تقارن با ماه مبارک رمضان و بهار قرآن را به فال نیک می‌گیریم، فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو آغاز سال ۱۴۰۳را به تمامی مردم ایران تبریک می‌گوید.

اسکندریون: با جان اونسوی به توافق رسیدیم/ یک حامی مالی برای جذب این مربی ما را کمک خواهد کرد

رئیس کمیته فنی شنا گفت؛ طی جلسه ای که با جان اونسوی داشتیم، به توافق رسیدیم که به عنوان مدیر فنی تیم ملی شنا با فدراسیون همکاری کند. خوشبختانه یک شرکت خوشنام بهداشتی و دارویی هم به عنوان اسپانسر در جذب و حمایت مالی این مربی به ما کمک خواهد کرد.

جان اونسوی: ایران شناگران خوبی دارد و با تعامل بیشتر مربیان می‌توانیم در مسیر پیشرفت حرکت کنیم

جان اونسوی مربی و مدرس بین المللی شنا که برای مشاهده مرحله پایانی لیگ برتر شنا کشور و همکاری با فدراسیون آمده بود در خصوص شرایط شناگران ایران گفت: من سه نوبت از مرحله پایانی لیگ را از نزدیک دیدم و شناگران خوبی در آن شنا کردند و برای بهتر شدن نیاز به تغییرات تکنیکی در شنا دارند.