آمنه سلیمانی/
به گزارش روابط عمومی فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو، روزنامه ایران ورزشی نوشت:
تمام تمرينهايش محدود شده به شنا در استخر آزادي. در قياس با رقبايش حداقل امكانات را دارد اما اينها دليلي نيست تا نااميد باشد و دست از تلاش بردارد. با همين امكانات محدود خود را به رقابتهاي جهاني كازان رسانيد. رقابتهايي كه پس از المپيك بزرگترين ميدان رقابت براي ورزشهاي آبي است. رقابتهايي كه بزرگاني در استخرهاي آنجا حضور دارند كه شايد روزي ديدنشان براي جمال چاوشي آرزو بود اما او حالا قرار است در يك خط مسابقه كنار آنها قرار بگيرد و به رقابت بپردازند. چاوشي در شرايطي جواز رقابت در قهرماني جهان را به دست آورده است كه ابتدا درمجارستان به آب زد و با ثبت ركورد 26 ثانيه و 36 صدم ثانيه مسافر كازان شد. چاوشي براي رقابت در استخرهاي كازان تنها سه هفته فرصت دارد. سه هفتهاي كه باز هم تمرينهايش محدود ميشود به تمرين در استخرهاي آزادي. «در دقيقه 90 جواز ورود به رقابتهاي كازان را به دست آوردم وعملا فرصتي ندارم كه در اردوها و يا رقابتهاي ديگر خودم را محك بزنم. البته درصورت وجود زمان هم اين اتفاق رخ نميداد چرا كه هميشه با كمبود پول و در نهايت عدم تداركات مناسب روبهرو هستم.»
با جمال چاوشي مليپوش تيم شناي كشورمان كه به تازگي از رقابتهاي مجارستان برگشته در خصوص رقابتهاي پيشرو در كازان و دغدغههايش گفتوگو ميكنيم.
به سختي جواز حضور در رقابتهاي جهاني كازان را به دست آوردي؟
– اين مسابقات در قالب رقابتهاي قهرماني كشور مجارستان برگزار شد. همچنين از طرف فينا مسابقه انتخابي جهاني نيز در اين كشور برگزار شد كه كشورهاي صاحبنامي در آن حضور داشتند و سطح رقابتها بسيار بالا بود و ركوردهاي خيلي خوبي به ثبت رسيد. خدا را شكر در نهايت من هم توانستم با ثبت ركورد جواز حضور در قهرماني جهان را به دست بياورم. در آخرين دقايق مجوز گرفتم اما مهم اين است كه به دستش آوردم.
پس از پايان مسابقه ات به طور جداگانه ركورد زدي؟
– بله در رقابت با رقبايم نتوانستم ركورد ورودي را بزنم. اما پس از آن با توجه به اينكه فاصله زيادي با ركورد ورودي نداشتم مربي تيم ملي درخواست ركوردگيري اختصاصي را از من داشت. من هم شانسم را دوباره امتحان كردم و با ثبت ركورد 26 ثانيه و 36 صدم ثانيه مجوز ورود به رقابتهاي كازان را به دست آوردم.
اين نشان ميدهد كه مربي تيم به شاگردش اعتماد داشته است.
– با توجه به شرايط روحي و آمادگي خوبي كه داشتم مربيام اين تصميم را گرفت. در طول چند ماه گذشته هم ركوردهايم سير صعودي داشته و مربيام يقين داشت كه ميتوانم ركورد را بزنم و در نهايت 5 صدم ثانيه بهتر از ركورد مورد نظر فدراسيون جهاني ركورد زدم.
ركوردهايت در چند ماه گذشته بهبود داشته.
– بله ابتدا من ركورد 26 ثانيه و 63 صدم ثانيه را داشتم كه در رقابتهاي دبي به 26 و 44 صدم ثانيه رساندم و حالا اين ركورد را به ثبت رساندم.
اين به معناي اين است كه اگر در رقابتهاي بيشتر حضور پيدا كني ركوردهاي بهتري هم ميزني؟
– بهطور حتم با حضور در رقابتهاي بيشتر ركوردهايم هم بهتر ميشود. من در 18 ماه گذشته تنها 4 مسابقه را تجربه كردهام و با همين تعداد مسابقه هم توانستم ركوردهايم را بهبود ببخشم. در واقع ما شناگران در حداقل امكانات تمرين ميكنيم. حالا درنظر بگيريد شناگري مثل «مايكل فلپس» با آن كارنامه پر بار و درخشان و كيفيت بالايي كه دارد در سال 10 تا 15 مسابقه بينالمللي را تجربه ميكند و از بهترين امكانات نيز برخوردار است. با اين شيوه تمرين بازهم ميرويم و ركورد ميزنيم.
تنها مشكل شناگران ما امكانات است؟
– باور كنيد به لحاظ استعداد و توانايي چيزي از ديگر شناگران كم نداريم. بچههاي ما به لحاظ فيزيك بدني يك سر و گردن از چشم باداميها بالاتر هستند اما آنها بهترين امكانات را دارند. در كمپهاي مختلف بينالمللي حضور پيدا ميكنند و در سال مسابقههاي زيادي را تجربه ميكنند. به نظرم اصلا نبايد خودمان را با آنها مقايسه كنيم چون قابل قياس نيستيم. ما همواره به دليل كمبود منابع مالي برنامه هايمان لغو ميشود. البته اين به منزله كم كاري فدراسيون نيست. آنها هر آنچه از دستشان بر بيايد دريغ نميكنند. مشكل اين جاست كه ابتدا مدال ميخواهند سپس حمايت ميكنند. اما واقعا با دست خالي مگر ميشود به مدال رسيد؟ به همين دليل استعدادهاي ما در همين حد باقي ميمانند.
با اين اوصاف عازم كازان ميشوي تا با بزرگان دنيا رقابت كني؟
– رقابتهاي قهرماني جهان ميدان بسيار بزرگي است. شناگراني در آنجا حضور دارند كه روزي ديدنشان برايم آرزو بود اما حالا ميخواهم با آنها مسابقه بدهم. حضور در اين مسابقات هم شور و شعف خاصي برايم دارد هم استرس. به غير از من دو شناگر ديگر كشورمان هم با وايلد كارت در اين رقابتها حاضر ميشوند كه در مجموع تيم سه نفرهاي را تشكيل ميدهيم. به نظرم تجربه بسيار ارزشمندي خواهد بود.
ترسي از رقابت دركنار بزرگان نداري؟
– ما هر چه بيشتر در ميدانهاي رقابتي حضور پيدا كنيم ترسمان ميريزد اما خب تعداد مسابقههايي كه شركت ميكنيم كم است اما اين بار به جاي ترس بهتر است بگويم هيجان دارم.
برنامه خاصي براي آمادهسازي در اين مسابقات داري؟
– در دقيقه 90 جواز كازان را به دست آوردم و سه هفته تا شروع رقابتهاي جهاني فرصت باقي است. در واقع فرصتي براي تداركات و آمادهسازي ندارم. تمرين هايمان محدود ميشود به شنا در استخرهاي آزادي. البته فرصت هم داشتيم شايد اتفاق خاصي نميافتاد با توجه به شرايطي كه داريم.
به كسب سهميه المپيك هم فكر ميكني؟
– بله حتما اما با توجه به اينكه در المپيك ماده تخصصيام يعني 50 متر وجود ندارد بايد تمركز خودم را روي ماده 100 متر بگذارم.
ركوردت دراين ماده چطور است؟
– در اين ماده ركوردي كه به ثبت رساندهام 57 ثانيه است اما براي ورود به المپيك بايد 56 ثانيه را به ثبت برسانم.
فقط يك ثانيه تا المپيك فاصله داري.
– يك ثانيه است اما براي رسيدن به اين ركورد بايد يك سال در آب دست و پا بزنم و مدام مسابقه بدهم تا بتوانم ركورد ورودي را به دست بياورم. اميدوارم كه اين ركورد را به ثبت برسانم.
انتهای پیام