تاسوعا و عاشورای حسینی بر تمامی شیعیان جهان تسلیت باد

به گزارش روابط عمومی فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو؛ تاسوعا، روز نهم ماه محرم است. تاسوعا از ریشه تسع به معنای نه و نهم، فقط بر نهمین روز محرم اطلاق شده است. آخرین روزی است که حسین بن علی (ع) سومین امام شیعیان و یارانش شبانگاه آن را درک کرده‌اند و این روز به شب عاشورا پیوند خورده‌است. این روز در نزد شیعیان از اهمیت بالایی برخوردار است. شیعیان این روز را منتسب به عباس بن علی نیز می‌دانند، و این روز را بسان روز عاشورا گرامی داشته و در آن به سوگواری می‌پردازند.

“کلّ یوم عاشورا و کلّ ارض کربلا”
عاشورا، مائده بزرگ روح انسان است در تداوم اعصار، تجسم اعلای وجدان بزرگ است در دادگاه روزگار، صلابت شجاعت انسان است در تجلّی گاه ایمان، تجلّی کعبه است در میقات خون.
نهضت حسینی و حادثه جانسوز عاشورا آنچنان بر قلب ها تأثیر گذارده است كه هر سال با فرا رسيدن ماه محرم، خون پاک شهیدان عظيم الشان کربلا، در رگ های تاریخ جوششی تازه می یابد و عاشقان دلسوخته را شوریده تر و تشنگان حقیقت را شیفته تر می سازد.
به راستي كه عاشورا، فریادهای شورگستر پیامبران را، دوباره در گوشهای سنگین فرود آورد؛ و براي همه اعصار و زمانها، بر فراز قلّه رسالت احياي امر به معروف و نهي از منكر جای گرفت.

بر اساس اسناد تاریخی تاسوعای محرم سال ۶۱ قمری، تحرکات سپاه عمر سعد در صحرای کربلا افزایش یافت و تصمیم جنگ داشتند. امام حسین (ع) بوسیله برادرش عباس یک شب مهلت برای راز و نیاز گرفت. در این روز خیمه‌های یاران حسین محاصره گردید. شمر برای عباس و برادرانش امان‌نامه آورد که وی بر او نهیب زد که: «ما را امان می‌دهید در حالی‌که پسر رسول خدا را امان نباشد؟». حسین بن علی (ع) در این روز برای اصحاب خود خطابه ایراد کرد.

دهمین روز از ماه محرم در گاه‌شماری هجری قمری، روز مقدس مسلمانان است. شهرت این روز نزد شیعیان به دلیل وقایع عاشورای سال ۶۱ هجری قمری است که در این روز حسین بن علی (ع) – امام سوم شیعیان – و یاران با وفای ایشان در رویداد کربلا در جنگ با لشکر عمر سعد به شهادت رسیدند. شیعیان در این روز سوگواری می‌کنند.

در دهم محرم ۶۱ هجری قمری نبردی میان سپاه حسین بن علی (ع) و سپاه اعزامی از سوی یزید بن معاویه در نزدیکی محلی به نام کربلا درگرفت. گفته می‌شود دلیل یزید بن معاویه برای جنگ، بیعت نکردن امام حسین (ع) با او بود؛ از طرفی حسین بن علی (ع) نیز حکومت و زمامداری یزید بن معاویه را غیرشرعی و غیرقانونی می‌دانست.

در پایان این نبرد امام حسین (ع) به همراه ۷۲ تن از همراهانشان شهید شدند، پس‌از آن شیعیان هرساله در روز دهم محرم به عزادارای برای آنان می‌پردازند.

 

 

فدراسیون شنای ایران با گرامیداشت این ایام، شهادت امام سوم شیعیان جهان و هفتاد و دو تن از یاران با وفای ایشان را به عموم آزادگان جهان تسلیت می گوید.

 

انتهای پیام