نگاهی به حضور نمایندگان واترپلوی آسیا در المپیک

به گزارش روابط عمومی فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو؛ مسابقات المپیک از سال 1986 آغاز شد. از دومین دوره این رقابت ها (سال 1900 پاریس) واترپلو رسما یکی از رشته های ورزشی المپیک شد. مسابقاتی که سال ها شوروی و یوگوسلاوی سابق در آن موفق و دست نیافتنی بودند. شاید یکی از خاطره انگیز ترین مسابقات واترپلو المپیک به سال 1956 و بازی دو تیم شوروی و مجارستان باز می‌گردد. جایی که همزمان با حرکت ورزشکاران به سمت استخر، انقلاب مجارستان رسما آغاز شد و ارتش شوروی به شدت معترضین را سرکوب کرد. در آن رویداد که به “مسابقه خون در آب ” شهره است مجارستانی ها 4 بر 0 پیروز شدند. حتی چند دقیقه قبل از سوت پایان بازی هم به دلیل جلوگیری از رفتار خشونت آمیز تماشاچیان این دیدار متوقف شد. در بسیاری از موارد واترپلو بیشتر از یک ورزش است. مثال های متعددی نشان‌دهنده اهمیت این رشته در جهان است. فروپاشی شوروی و جدایی صربستان و مونتنگرو و میل به نشان دادن قدرت این کشورها به هم در مسابقات المپیک گوشه‌ای از این نمونه هاست.

رکورددار حضور در المپیک مجارستان است. این کشور 21 بار در المپیک حاضر بوده و موفق به کسب 15 مدال (9 طلا، 3نقره و 3برنز) هم شده است. آمریکایی ها با 20 بار حضور از این منظر دوم هستند. البته آمریکا با 3 نقره و 3 برنز در رده یازدهم مدالی این رشته قرار دارد.

تاریخچه واترپلو المپیک جذابیت‌های زیادی دارد. مهد واترپلوی جهان اروپای شرقی است. جایی که اکثر قهرمان‌های جهان و المپیک این رشته از آنجا می‌آیند. اما در آسیا هم همواره رقابت‌های نفس گیرو سختی برای راهیابی به المپیک انجام می‌شود. با نگاهی به تاریخچه المپیک می بینیم کشورمان ایران تنها یک بار و پس از قهرمانی در بازی‌های آسیایی تهران و در المپیک 1976 توانسته است جواز حضور در این مسابقات را کسب کند. جایی که ملی پوشان از بخت بد با ایتالیا، یوگوسلاوی و کوبا همگروه شدند و نتوانستند از گروه خود صعود کنند. به غیر از ایران پنج تیم آسیایی دیگر هم در المپیک نماینده داشتند اما توفیقی در کسب مدال نیافته اند.

نخستین نماینده آسیا در رویداد المپیک ژاپنی ها بودند. ژاپن در سال 1932 برای نخستین بار راه آسیا را به دروازه المپیک گشود. پس از آن هم هندی ها در سال 1948 دومین تیم آسیایی حاضر در المیک لقب گرفتند. حضور واترپلوئیست های ایران در المپیک 1976 کانادا هم نام ایران را به عنوان سومین نماینده آسیا در این مسابقات معتبر ثبت کرد.

به طور کلی از آسیا شش تیم در مسابقات المپک حضور داشته اند. ژاپن، هند، ایران، چین، قزاقستان و کره جنوبی تنها کشورهای آسیایی بودند که جواز حضور در مهم‌ترین تورنومنت ورزشی را کسب کردند. از این بین ژاپنی ها با 6بار شرکت در این مسابقات رکورددار هستند. البته آخرین حضور ژاپنی ها به سال 1984 باز می‌گردد. در آن سال از آسیا دو تیم به المپیک راه یافتند . این نخستین حضور چینی‌ها در المپیک هم بود. از سال 2000 و روی کار آمدن قزاقستان، این کشور با بهره بردن از بازیکنان روس تبار همواره در المپیک حاضر بوده است. البته در المپیک 2008 چین بود که قزاق ها در واترپلوی المپیک نماینده ای نداشتند.

کشورهای زیادی در آسیا سرمایه گذاری های کلانی کرده اند تا شاید در رشته واترپلو راهی المپیک شوند. کشورهای عربی مانند کویت و عربستان سعودی همواره با تلاش زیاد به دنبال راهیابی به این مسابقات بودند اما واترپلوی آسیا در سلطه قزاقستان، چین، ژاپن و ایران باقی مانده است.

المپیک 2016 هم تابستان سال آینده برگزار می‌شود. ایران، چین، ژاپن، قزاقستان و عربستان سعودی از 24 آذر به فوژان سفر می‌کنند تا شانس خود را برای المپیکی شدن بیازمایند. باید دید امسال کدام یک از این تیم ها تنها نماینده آسیا در المپیک ریو خواهد بود.

2012 Olympic Games: Victory

تیم ملی واترپلو بزرگسالان ایران هم برای حضور در این مسابقات زیر نظر “الکساندر چیریچ” سرمربی صربستانی، با جدیدیت تمرینات خود را در استخر بین المللی ۹دی مجموعه ورزشی شیرودی پیگیری می کند.

 

تاریخچه حضور تیم های آسیایی در المپیک:

ژاپن: 1932 – 1936 – 1960 – 1968 – 1972 – 1984

هندوستان: 1948 – 1952

ایران: 1976

چین: 1984 – 1988 – 2008

کره جنوبی: 1988

قزاقستان: 2000 – 2004 – 2012

 

برنامه تمرینی تیم ملی واترپلو بزرگسال: 

استخر ۹ دی مجموعه ورزشی شیرودی تهران

صبح  از ساعت ۷ الی ۱۰

عصر از ساعت ۱۸ الی ۲۱

 

اعضای حاضردر دور جدید اردوی تیم ملی واترپلو:

کادر فنی:

الکساندر چیریچ (سرمربی) – وحید رضایی (مربی) – علی‌اکبر شیریجیان (آنالیزور) – سیروس طاهریان (مدیر فنی تیم‌های ملی)

 

بازیکنان دعوت شده:

سجاد عبدی – امید لطف پور – علی پیروزخواه  – سید محمدسعید میرمهدی – امیرحسین رهبر – امیرحسین خانی – حامد ملک خانبانان – عطاالله برخوردی – علی رضاسلطانی – امیر ریاحی – امیر دهداری – ارشیا الماسی -محمدمهدی حیدری – پیمان اسدی – امین قویدل – سهیل رستمیان – امیرحسین کیهانی – مهدی یزدان خواه – مسعود احمدی – رامتین اوسطی – حمید قدسی نژاد – شایان قاسمی – عرفان لشگری – حمیدرضا مقدم

 

انتهای پیام