۴۱ سال انتظار به سر رسید…

خبر میزبانی ایران از مسابقات توسعه جهانی واترپلو بار دیگر امید و انگیزه را به فدراسیون تازه از تعلیق درآمده شنا بازگرداند.

پرتو جغتایی/

به گزارش روابط عمومی فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو، روزنامه کلید نوشت:

خبر اعطای میزبانی  مسابقات توسعه جهانی واترپلو مردان جهان که به فیناترافی معروف است، بهمن ماه سال گذشته و با ارسال نامه ای از سوی فدارسیون جهانی شنا ، FINA به مسوولان فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو ایران داده شد. این میزبانی در حالی به ایران سپرده شد که کمتر کسی انتظار داشت فدراسیون جهانی با برگزاری این مسابقات در ایران موافقت کند. رشته‌ای که در سال ۹۳ با صلاحدید مسوولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک راهی بازی‌های آسیایی اینچئون نشد. اتفاقی که تا حدودی به از دست رفتن انگیزه تیم ملی واترپلو و مسوولان فدراسیون منجر شد. آن هم در حالی که ملی‌پوشان واترپلو ماه‌ها برای این مسابقات تمرین کرده بودند و بسیار امیداوار بودند بتوانند شایستگی‌های خود را در نبرد با تیم‌های آسیایی نشان دهند. با تمام این تفاسیر فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلوی ایران در سال ۹۱ پس از سپری کردن یک دوره بحرانی با روی کار آمدن محسن رضوانی در مسند ریاست این فدراسیون جان تازه‌ای گرفت و با فعالیت گسترده در هر سه رشته موجود، توانست اعتماد فدراسیون جهانی را جلب کرده و بستری فراهم کند تا ایران در آستانه تجربه دومین میزبانی مهم خود در طول این دو سال قرار گیرد. ایران در سال گذشته نیز میزبانی مسابقات جام باشگاه‌های آسیا را بر عهده داشت که توانست میزبانی شایسته ای برای آن مسابقات هم باشد.

خبر میزبانی ایران از مسابقات جهانی در این سطح بالا آن هم پس از نزدیک به چهار دهه فدراسیون شنای ایران را بر آن داشت تا از همان ابتدا برنامه‌های خود را برای برگزاری هر چه بهتر این مسابقات پایه ریزی کند تا میزبانی شایسته‌ای از تیم‌های واترپلو جهان داشته باشد. این در حالی است که ۴۱ سال است ‌واترپلوی ایران هیچ رویداد بزرگ و رسمی که زیر نظر فدراسیون جهانی باشد، را میزبانی نکرده است. هرچند رویدادهایی را مانند جام باشگاه‌های آسیا داشت. اما برگزاری چنین رقابتی پس از ۴۱ سال فرصتی فوق‌العاده برای کشور ایران خواهد بود. بنابر برنامه ریزی فدراسیون جهانی و بر اساس تقویم مسابقات توسعه‌ جهانی واترپلو مقرر شد که این رقابت جهانی واترپلو از تاریخ سوم تا هشتم خرداد ماه بین ۱۲ تیم حاضر برگزار شود. تیم‌های در دوگروه شش تیمی قرار گرفتند که بر اساس قرعه صورت گرفته تیم ملی واترپلو ایران با تیم‌های اروگوئه، اتریش، تونس، اندونزی و گواتمالا هم گروه شد و شش تیم آذربایجان، اکوادور، مالت، ترینیداو توباگو ، کویت و مراکش در گروه دیگر این مسابقات قرار گرفتند.

دورخیز میل‌پوشان برای مدال طلای جهانی

تیم ملی واترپلو ایران از آغاز سال ۹۴ اردوهای چند مرحله‌ای خود را برای حضور موفق در مسابقات توسعه جهانی واترپلوآغاز کرد. ملی‌پوشان ایران به خوبی می‌دانستند که میزبانی ایران در این مسابقات از دو جهت برای آن‌ها حائز اهمیت خواهد بود. از طرفی برگزاری این مسابقات در ایران سبب می‌شد نگاه مسوولان ورزش و مردم به این رشته معطوف شود و توقعات را از ملی‌پوشان بالا ببرد. از طرفی تیم ایران باید از موقعیت رخ داده نهایت استفاده را ببرد تا بتوانند امتیاز میزبانی را وسیله‌ای برای رسیدن به سکوی قهرمانی این مسابقات قرار دهد. تیم ملی ایران با ترکیب سجاد عبدی، میثم جعفری، محمدسعید میرمهدی، امیرحسین خانی، علی پیروزخواه، علی صالح، سیدمهدی عماد، مهدی کرمی، محمد بحیرایی، امید لطف پور، مهران باقری، عطااله برخوردی روزبهانی، علی رضاسلطانی، مهدی دایی‌تقی، حامد ملک خانبانان، رامتین اوسطی، امیر دهداری، محمدحسین محمدی، میلاد محمدی، سهیل خادم پیر، علیرضا مقدم، محمد سالمی، علیرضا هرمزی، ارسلان مردانی، محمد ایران فر، مهرداد غلام نژاد، مالک ضیایی، نیما خوشبخت، محسن جلیلی، منصور پاکزاد، اصلان جمالی و رضا حقگو نخستین مرحله اردوی خود را ۱۸ فروردین ماه آغاز کردند. بازیکنان دعوت شده به تیم ملی زیر نظر کادر فنی تمام ایرانی خود همچنان در اردوهای آماگی به سر می‌برند و تمرینات فشرده خود را پیگیری می‌کنند.

 سیروس طاهریان سرمربی تیم ملی ایران که از اسفند ماه سال گذشته هدایت واترپلوئیست‌های ایران را بر عهده گرفته است در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی کلید، تنها دغدغه‌اش را کمبود زمان تا آغاز مسابقات می‌داد :« از ۱۵ فروردین در دو نوبت صبح و بعدازظهر تمرینات فشرده خود را سپری کرده‌ایم بدون شک تنها دغدغه ذهنی من کمبود زمان است. مدت زیادی به آغاز مسابقات نمانده است و بازیکنان من تا کنون به ۸۰ درصد از آمادگی خود رسیده‌اند. تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا آغاز رسمی مسابقات آمادگی تیم را به ۱۰۰درصد برسانیم. تیم ملی ایران در این برهه زمانی بیش از هرچیزی به آرامش نیاز دارد.»

داستان امیدها و نگرانی‌های بازیکنان

نگاهی گذرا به نحوه حضور بازیکنان تیم ملی در اردوها و تلاش خیره کننده  آن‌ها در تمرینات نشان دهنده انگیزه بالایی است که واترپلوئیست‌های ایران برای حضور در مسابقات فیناترافی دارند. خیلی از این بازیکنان سال‌هاست سخت تمرین می‌کنند اما تا کنون به دلیل عدم نگاه ویژه به واترپلو نتوانستند میادین جهانی را تجربه کنند. به همین دلیل مسابقات فیناترافی را فرصت مناسبی می‌دانند تا بتوانند توانمندی خود را به عرصه ظهور بگذارند و به مسوولان ورزش کشور نشان دهند تا این لحظه در حق این رشته ظلم شده است.

میثم جعفری با تجربه‌ترین بازیکن تیم ملی ایران از بی توجهی مسوولان گلایه‌مند است:«متاسفانه تنها مسوولان فدراسیون شنا به فکر این مسابقات هستند آن هم در حالی که کیفیت بالای میزبانی این مسابقات قطعا برای کشور نمود خوبی خواهد داشت. انتظار بیشتری از مسوولان ورزش داریم.»

امین قویدل که در زمره بازیکنان آینده‌دار تیم ملی واترپلو قرار دارد بسیار امیدوار است که ایران بتواند این بار روی سکوی نخست مسابقات قرار گیرند:«هدف مشترک تک تک اعضای تیم قهرمانی در این مسابقات است که بدون شک با همدلی و همکاری بازیکنان تیم دور از دسترس نخواهد بود.»

سجاد عبدی دیگر بازیکن تیم ملی ‌واترپلوی ایران اما نگران است که به دلیل توقعات بالا، تیم دچار استرس شود: «ممکن است با توقعاتی که به واسطه میزبانی مسابقات توسعه جهانی واترپلو به وجود می‌آید دچار استرس شویم و این کارمان را کمی سخت کند ولی از طرفی این میزبانی باعث شده که ما بعد مسافت و تغییر آب و هوایی را نداشته باشیم و این موضوع خیلی خوب است»

ایران باید آبروداری کند

مسابقات توسعه جهانی واترپلو یا همان فیناترافی که زیر نظر فدراسیون جهانی برگزار می‌شود، فرصتی برای جلب توجه ورزش جهان به کشور ایران خواهد بود. بدون شک این میزبانی با توجه ویژه و حمایت مسوولان رده‌بالای ورزش می‌تواند به بهترین نحو و با کیفیت بالا برگزار شود و آبروی ایران را حفظ کند.

این موضوع بر کسی پوشیده نیست که رشته‌های چون واترپلو که نه جذابیت و هواداران فوتبال و والیبال را دارند و نه در المپیک چندان مدال‌آوری کرده‌اند، از مرکز توجه مسوولان دور باشند. اماخانواده شنای ایران بر این باورند که بهتر است وقتی رشد و پویایی رشته‌ای به چشم می‌آید و می‌توان برای آن دورنمای خوبی تصور کرد، مسئولان به آن توجه بیشتری داشته باشند. همچنین به اعتقاد برخی از کارشناسان بر خلاف شنا و شیرجه به نظر می‌رسد دورنمای واترپلوی ایران برای رسیدن به مدال‌های رنگانگ قاره‌ای و جهانی بسیار روشن‌تر باشد. رشد و شکوفایی این رشته در سال‌های اخیر خود گواهی بر این مدعاست. برگزاری مسابقات مهمی از این دست هم در کشورمان علاوه بر اینکه نگاه جهانی را به این رشته در کشورمان تغییر می‌دهد، موجب می‌شود این رشته در ‌کشور هم هواداران زیادی پیدا کرده و به رشد و توسعه آن کمک شایانی کند.

با تمام این تفاسیر  به رغم تلاش فراوان فدراسیون شنای کشورمان برای کسب میزبانی مسابقات فیناترافی و همان طور که قابل پیش‌بینی بود، مشکلات مالی گریبان میزبانی آبرومندانه کشورمان را گرفته ‌و مسوولان این فدراسیون در آستانه برگزاری این رقابت‌ها به دنبال حامی مالی می‌گردند. پیشتر محسن رضوانی در مهرماه سال گذشته، وقتی ایران میزبان مسابقات جام باشگاه‌های آسیا بود، با دعوت از مسئولان و مقام‌های عالی رتبه کشوری سعی کرد، توجه مسئولان را به این رشته جلب کند که گویا این همیاری تا حدودی به نتیجه رسیده  است. در همین راستا جلسه‌ای با حضور نصرالله سجادی ، معاون ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش ، مناف هاشمی، معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی وزارت ورزش و محسن رضوانی رئیس فدراسیون شنا در مجمع وزارت ورزش برگزار شد که گویا  برخی مسائل این میزبانی در این جلسه حل و فصل شده است.  با این حال اکنون دغدغه مالی و عدم جذب اسپانسر کافی مهم‌ترین نگرانی فدراسیون شنا، شیرجه و و اترپلو در آستانه این مسابقات است.

انتهای پیام

image_printپرینت مطلب

آغاز سال نو مبارک باد

آغاز بهار طبیعت و تقارن با ماه مبارک رمضان و بهار قرآن را به فال نیک می‌گیریم، فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو آغاز سال ۱۴۰۳را به تمامی مردم ایران تبریک می‌گوید.

اسکندریون: با جان اونسوی به توافق رسیدیم/ یک حامی مالی برای جذب این مربی ما را کمک خواهد کرد

رئیس کمیته فنی شنا گفت؛ طی جلسه ای که با جان اونسوی داشتیم، به توافق رسیدیم که به عنوان مدیر فنی تیم ملی شنا با فدراسیون همکاری کند. خوشبختانه یک شرکت خوشنام بهداشتی و دارویی هم به عنوان اسپانسر در جذب و حمایت مالی این مربی به ما کمک خواهد کرد.

جان اونسوی: ایران شناگران خوبی دارد و با تعامل بیشتر مربیان می‌توانیم در مسیر پیشرفت حرکت کنیم

جان اونسوی مربی و مدرس بین المللی شنا که برای مشاهده مرحله پایانی لیگ برتر شنا کشور و همکاری با فدراسیون آمده بود در خصوص شرایط شناگران ایران گفت: من سه نوبت از مرحله پایانی لیگ را از نزدیک دیدم و شناگران خوبی در آن شنا کردند و برای بهتر شدن نیاز به تغییرات تکنیکی در شنا دارند.