اسکندریون: اتفاقات بزرگی در انتظار شنای ایران است

دبیر فدراسیون شنا گفت: با روند رو به رشدی که ورزش شنا سپری می‌کند اتفاقات بزرگی در انتظار این ورزش است.

به گزارش روابط عمومی فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو؛ به نقل از خبرگزاری آنا، عملکرد شناگران ایران در مسابقات شنای جام جهانی مسافت کوتاه قطر بسیار فوق‌العاده بود. سه ملی‌پوش شنای ایران سهمیه مسابقات جهانی ابوظبی امارات را به دست آورند. سینا غلامپور، متین بالسینی و مهرشاد افقری جواز حضور در مسابقات جهانی را به دست آوردند و مشابه این اتفاق در تاریخ شنای ایران اگر هم رخ داده باشد، کمتر از چند مورد بوده است. یکی از نکات مهمی که در مسابقات جام جهانی شنا در دوحه قطر رخ داد این بود که تمامی شناگران کشورمان برای نخستین بار بود در سطح خود ظاهر شدند و توانستند رکوردهایی که در تمرین‌ها می‌زدند را تکرار و حتی موفق به ثبت رکوردهای بهتری شوند.

حمید اسکندریون در مورد موفقیت‌های شناگران ایران در مسابقات جام جهانی مسافت کوتاه دوحه قطر با اشاره به اینکه ایران برای نخستین بار ۹ شناگر را به جام جهانی اعزام کرده بود، اظهار کرد: هدف اصلی ما کسب یک تا دو سهمیه جام جهانی ابوظبی امارات بود اما سه شناگر جوان و آینده‌دار کشور ما که در مسابقات داخلی که مهر امسال در زنجان برگزار شد، موفق به ارتقای رکوردها شده بودند، در دوحه قطر نیز موفق به شکستن رکورد شدند؛ به‌گونه‌ای که متین بالسینی دو بار توانست رکوردشکنی کند و سینا غلامپور نیز دو مرتبه این کار را انجام داد تا به همراه مهرشاد افقری بتواند رکوردهای لازم را برای حضور در مسابقات جهانی ابوظبی امارات کسب کنند و با ثبت این حدنصاب‌های مناسب، آینده روشنی را نشان دهند. پس از آنکه در ابتدای سال جاری، دو رکورد B المپیک را به دست آوردیم، این بار نیز توانستیم در مسابقات مسافت کوتاه عملکرد بسیار خوبی ارائه کنیم.

وی با اشاره به اینکه سیاست‌های فدراسیون شنا کسب مدال در مسابقات معتبر جهانی است، خاطرنشان کرد: با رکوردشکنی‌هایی که در دو ماهه اخیر رقم خورده، بیش از گذشته به آینده امیدوار شدیم. خوشبختانه همه‌گیری ویروس کرونا مانع توقف شناگران ما نشد و به سمت کسب مدال‌های جهانی گام برمی‌داریم. البته که باید تلاش‌مان را چند برابر کنیم ولی این نکته را فراموش نکنیم فدراسیون جهانی شنا ۲۰۰ عضو دارد و در مسابقات اخیر ۱۹۵ کشور در مسابقات حضور داشتند. البته که مدال‌ها غالباً بین هفت تا هشت کشور صنعتی دنیا رد و بدل می‌شود و ایران برای آنکه بتواند در زمره چنین کشورهایی قرار بگیرد باید با تلاش گسترده در سال‌های آینده به چنین موفقیتی نائل شود.

رئیس کمیته شنای فدراسیون یادآور شد: باید بتوانیم امکانات سفر به مسابقات جام جهانی را که هر دو ماه یک بار انجام می‌شود را فراهم کنیم. البته که امکانات مالی هم باید چنین اجازه‌ای را بدهد تا بتوانیم شناگرانی که در آینده می‌توانند برای ایران اتفاقات بسیار مهمی را رقم بزنند، به رقابت با حریفان قدرتمند بپردازند و حضور در چنین رقابت‌هایی ضمن بالا بردن کیفیت شناگران باعث می‌شود تا آنها بدون هراس به آب بزنند و برای رسیدن به رکوردهای جهانی، حداکثر کوشش خود را خرج کنند. فراموش نکنیم در چند سال اخیر، رشد شناگران ایران کاملاً محسوس بوده و انتظار می‌رود در بازی‌های آسیایی ۲۰۲۳ چین شاهد اتفاقات بزرگی باشیم و برای نخستین بار شاهد کسب مدال در چنین بازی‌های معتبری در سطح قاره آسیا شویم چون شناگران ایران به مدال آسیایی می‌اندیشند.

اسکندریون با اشاره به اینکه علی جعفری یکی از شناگران جوان ایران است که بورسیه فدراسیون جهانی شده، تصریح کرد: درصدد هستیم تا شناگر دیگری هم به همراه علی جعفری به مسابقات جهانی اعزام کنیم تا این دو شناگر بتوانند زیر نظر مربیان تاپ دنیا آموزش ببینند. دو کمپ مد نظر فدراسیون جهانی است که یکی در کازان روسیه و دیگری در پوکت تایلند است. پیش از این سینا غلامپور توانسته بود در یکی از این کمپ‌ها حضور یابد و امیدواریم شناگران جوان ما بتوانند در چنین کمپ‌هایی عیار خود را بالاتر ببرند.

وی با اشاره به این موضوع که حمایت مالی لازم از شناگران ایران صورت نمی‌گیرد، یادآور شد: در طول سال اندک مسابقاتی را در قالب لیگ برگزار می‌کنیم یا از طریق مسابقاتی دیگر سعی می‌کنیم حمایت مالی خوبی را از شناگران داشته باشیم اما این برای یک ورزشکار حرفه‌ای کافی نیست. در دنیا نگاه دستوری به حمایت از ورزش شنا وجود دارد ولی چون در ایران چنین اتفاقی نمی‌افتد، در نتیجه مسابقات حامی مالی زیادی ندارند و باشگاه‌ها هم تلاش گسترده‌ای برای حمایت مالی از شناگران انجام نمی‌دهند. باید شرایطی حاصل شود تا بخش‌های خصوصی وارد بحث حمایت از ورزش شنا شوند تا با چنین حمایت‌هایی بتوانیم شناگران کشورمان را در حالت ایده‌آل قرار دهیم.

 

 

انتهای پیام

image_printپرینت مطلب