به گزارش روابط عمومی فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو؛ به نقل از خبرنگار مهر، جان اونسوی مربی ترکیه ای است که فدراسیون شنا از سه ماه پیش همکاری با او را به عنوان مدیر فنی در تمام ردههای سنی تیمهای ملی شنا آغاز کرده است. این مربی که طی این مدت در تمام زمینهها و به ویژه آماده سازی شناگران نزدیک به کسب سهمیه المپیک با فدراسیون همکاری داشت، تاکید دارد که شنا ایران ورزشکاران مستعدی دارد و با کار اصولی و سخت می توانند آینده درخشانی داشته باشند.
او همچنین با تاکید بر اینکه کسب سهمیه برای المپیک ۲۰۲۴ بسیار سخت است، اعتقاد دارد که هدف شنا ایران نباید صرفا صعود به المپیک باشد بلکه باید به فینال این رویداد نیز فکر کنند.
مربی ترک تبار شنا ایران در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد ارزیابی خود از وضعیت کلی رشته شنا در ایران گفت: شنا رشتهای است که رشد و توسعه در آن با نیازهایی همچون اردو، مسابقه، تغذیه و … ارتباط مستقیمی دارد. اما با پتانسیل و ظرفیت های موجود در شنا ایران، معتقدم در سایه چشم انداز و رویکرد مشخص میتواند رشد بسیار زیادی کند.
وی شرایط شنا از حیث ورزشکاران مستعد را بسیار امیدوارکننده عنوان کرد و ادامه داد: البته استعداد همیشه وجود دارد اما هیچ وقت بدون کار درست و سخت نتیجهای حاصل نمی شود. ورزشکارانی که من فرصت کار با آنها را پیدا کردم واقعاً مشتاق کار هستند، آنها بسیار باهوش هستند که میتوانند به راحتی با شرایط جدید سازگار شوند.
جان اونسوی در خصوص فاکتورهای مورد نیاز برای ارتقا شنا ایران و هم طراز شدن با کشورهای سطح بالای جهان تصریح کرد: باید یک تیم ملی متحد داشت که ترکیب آن شامل شناگران جوان و بالقوه باشد. در عین حال باید مربیان شنا را به طور کامل آموزش دهید تا درجه دانش آنها افزایش یابد. مهم این است که باید یک هدف برای دستیابی داشته باشید و این هدف موفقیت ایران در شنا است.
مدیر فنی تیمهای ملی شنا در مورد کمبودهای این رشته در کشورمان نیز گفت: شنا رشتهای است که کار اصولی و پایهای در آن تعیین کننده است و کلید آن داشتن تیمی متشکل از ورزشکاران نخبه و انجام برنامههای تمرینی در ردههای سنی پایه است. شخصا روی تیمهای پایه و شناگران جوان تاکید زیادی دارم و با آنها کار میکنم تا در آینده شانسی برای تبدیل شدن به شناگران نخبه داشته باشند.
جان اونسوی همچنین در تحلیل و ارزیابی خود از دو شناگری که تحت برنامه های آماده سازی برای کسب سهمیه المپیک هستند (مهرشاد افقری و سامیار عبدلی) گفت: هر ورزشکاری در جهان نیازهای فردی خود را دارد که باید روی آنها کار کند. همانطور که ما به تازگی شروع به کار کردیم، این دو شناگر هم در حال درک آنچه از آنها انتظار میرود هستند و سعی میکنند هر تغییری را در شنای خود اعمال کنند. من معتقدم آنها در آیندهای نزدیک عملکرد خوبی خواهند داشت. مربیان و ورزشکاران تمام تلاش خود را برای تحقق رویاهای خود انجام میدهند.
«شانس کسب سهمیه این دو شناگر چقدر است؟»، وی در پاسخ به این پرسش گفت: ورود به المپیک با کسب سهمیه به سالها کار و تلاش بی وقفه نیاز دارد. این دو شناگر هم به کسب سهمیه نزدیک هستند، اما کار آسانی نیست، البته اطمینان داشته باشید که برای تحقق این هدف بزرگ روی تک تک جزئیات کار میشود.
این مربی ترک تبار در پایان در مورد آنچه باید از اکنون برای المپیک ۲۰۲۸ لس آنجلس انجام شود تا با قطعیت بیشتری از کسب سهمیه صحبت کرد، گفت: باید روی شناگران رده سنی پایه برنامه ریزی کنیم و به برنامه پایبند باشیم. هدف نباید صعود به المپیک باشد بلکه باید در آنجا فینالیست شود.
انتهای پیام