ساناز سلیمان آبادی/
به گزارش روابط عمومی فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو؛ به نقل از خبرگزاری مهر، وحید رضایی در درباره شرایط آماده سازی تیم ملی واترپلو در آستانه رقابتهای انتخابی المپیک ۲۰۲۰ گفت: قرار بود روز دوشنبه اردوی مشترکی با تیم گالاتاسرای، در ترکیه برگزار کنیم، تمام هماهنگیها انجام شده بود، فدراسیون بودجه لازم را تأمین و بلیتها تهیه شده بود اما از طرف رئیس باشگاه کنسل شد. دلیل کنسلی را اعلام نکردهاند. فدراسیون در تلاش است با توجه به تعویق افتادن رقابتهای انتخابی المپیک مجدداً این اردو برگزار شود.
* تیم ملی چین قرنطینه شد
مربی تیم ملی واترپلو درباره به تعویق افتادن مسابقات انتخابی المپیک ۲۰۲۰ واترپلو گفت: تیم مردان واترپلو چین از هفته گذشته اردویی را در اسپانیا برپا کرده است. فدراسیون چین تضمین داده است که تیم حاضر در اسپانیا بدون تغییر و تزریق نفر جدید در قرنطینه بماند و سپس همین تیم در مسابقات انتخابی المپیک شرکت کند. این مسائل به دلیل بیماری کرونا است و به دلیل تکمیل شدن زمان قرنطینه مسابقات به تعویق افتاد.
وی ادامه داد: فدراسیون در تلاش است برای آماده سازی تیم در مدت زمان باقیمانده اردوی مشترکی را برگزار کند. متأسفانه باشگاه ترکیه بسیار دیر خبر از لغو اردو داد و به همین دلیل برنامه ریزی ها بهم ریخت.
رضایی درباره شرایط تیم ملی گفت: برنامه ریزی تمرینات تیم ملی به گونهای بود که ملی پوشان برای ۲۳ بهمن ماه حاضر باشند و با توجه به تغییر ایجاد شده باید تیم را تا روز مسابقات آماده حفظ کنیم. مسابقات لیگ نیز به دلیل انتخابی المپیک به تعویق افتاده بود که با توجه به تغییر برنامه انتخابی المپیک احتمالاً با برگزاری جلسه اضطراری مسابقات لیگ را برگزار کنیم.
* حتی یک بازی رسمی نداشتهایم
مربی تیم ملی واترپلو در پاسخ به این سوال که با توجه به مدال برنز بازیهای آسیایی پس از ۴۴ سال انتظارات از تیم برای کسب سهمیه بالا رفته است، آیا با توجه به شرایط موجود، کسب سهمیه شدنی است یا خیر؟ گفت: از روز کسب مدال بازیهای آسیایی تا به امروز تیم ملی حتی یک بازی رسمی نداشته است. فقط دو اردوی مشترک با هزینه و دعوت تیمهای کره و سنگاپور برگزار کردیم چرا که مدال ایران در بازیهای آسیایی در آنها ایجاد انگیزه کرد تا با ایران تمرین کنند.
* عدم بازی رسمی، نخستین چالش در راه کسب سهمیه
وی در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر تیمهای قزاقستان و چین که رقبای اصلی ما هستند (ژاپن به دلیل میزبانی در المپیک حضور دارد) چندین بازی رسمی در سطح جام جهانی و ورلد لیگ داشته اند. همچنین چین اردوهای مستمر و طولانی مدت در مجارستان با هلند داشته است و در حال حاضر نیز در اسپانیا حضور دارد. با توجه به تغییر قوانین داوری این دو تیم چندین بازی رسمی داشته اند اما تیم ایران هیچ بازی رسمی نداشته است و این نخستین چالش تیم ملی در راه کسب سهمیه است.
وی درباره حمایتها از تیم ملی واترپلو گفت: فدراسیون به طور جدی از تیم حمایت کرده است. به دلیل شرایط اقتصادی همه در مضیقه هستند. انتظار میرفت مدال برنز پس از ۴۴ سال حمایت بیشتری از سوی اسپانسرها را جذب کند. محسن رضوانی (رئیس فدراسیون) با دست خالی موفق شد پرسپولیس را وارد مسابقات لیگ کند. جهشی که از نظر فنی ایجاد شد در بعد باشگاهی و رفاهی ایجاد نشد.
رضایی درباره حمایت وزارت ورزش و کمیته گفت: میگویند واترپلو مهم است اما اینکه چرا در اولویت قرار نمیگیرد را نمیدانم. البته شرایط اقتصادی به سمتی رفته است که دست و پای وزارت را بسته است.
* سر رشتههای دیگر برای فوتبال بریده میشود
مربی تیم ملی در پاسخ به این سوال که برای جذب اسپانسر باید حداقل پخش تلویزیونی باشد تا انگیزه ایجاد شود اما حتی فینال تیم ملی در بازیهای آسیایی هم پخش نداشت، آیا تمام حمایتها به بحث مادی معطوف میشود؟ گفت: برخی مسائل به تصمیم گیری برمیگردد. ۹۰ درصد ورزش ایران در فوتبال خلاصه میشود و در جواب انتقادات سایر ورزشکاران اعلام میکنند فوتبال هزینههایش را در میآورد! از کجا؟ سر رشتههای دیگر بریده میشود. وقتی تمام راهها بسته است فوتبال از کجا پاداشهایش را میگیرد؟ منظور ما از حمایت، حمایت در تصمیم گیری است. باشگاههای فوتبال میتوانند درصدی را در حمایت از رشتههای پایه سرمایه گذاری کنند. استخرهای حاضر در کشور را در اختیار هیأتها و فدراسیون قرار دهند و ساعتی از پخش تلویزیونی را مجاب به پخش رشتههای پایه کنند. چند بازی از واترپلو پخش شده است؟
وی تاکید کرد: ملی پوشان با چه انگیزهای کار کنند؟ مربیان به عشق بازیکنان و بازیکنان به عشق مربیان در اردو و تمرین حضور دارند و چیزی جز عشق نیست. ای کاش قولهایشان را عملی میکردند. بعد از بازیهای آسیایی کسی باقی نماند که حرفش را تغییر نداده باشد. به عشق زحماتی که کشیده ایم میخواهیم یقه چین را بگیریم.
رضایی در پایان گفت: ای کاش جلوی زیاده خواهی بخش خصوصی گرفته شود. ماده ۸۸ را مجلس تصویب کرد اما وزارت و کمیته میتوانند حداقل بخش خصوصی را مجاب کنند ساعتی از روز استخر را در اختیار هیأتها قرار دهند. شنا مانند سایر رشتهها نمیتواند بدون ابزار کار کند. بدون استخر نمیشود، مثل این است که کودکی که زبان ندارد بگویید صحبت کند!
انتهای پیام