به گزارش روابط عمومی فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو؛ تیم ملی شنای ایران متشکل از پنج شناگر پس از ماهها تمرین مستمر در ایران چند روزی است در اردوی آماده سازی کسب سهمیه المپیک در مجارستان به سر میبرد.
یکی از این پنج شناگر در مسیر کسب سهمیه المپیک جمال چاوشی فر است. جمال باتجربهترین عضو تیم است. او در ۲۹ مرداد ۱۳۶۹ و شهر اصفهان به دنیا آمد. تخصص این شناگر بااخلاق ایران کرال پشت است. او رکورددار ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰متر کرال پشت در استخرهای مسافت کوتاه و همچنین رکوددار ۵۰ و ۱۰۰متر این ماده در استخرهای مسافت بلند است. چاوشیفر سال ۱۳۸۹ زمانی که کمتر از ۲۰ سال سن داشت همراه با بزرگانی چون محمد بیداریان، محمد علیرضایی و سعید ملکاآشتیانی رکورد ۴ در ۱۰۰متر مختلط تیمی ایران را هم ثبت کرد. این رکورد هنوز هم پابرجاست. او تا کنون دوبار هم در بازیهای آسیایی شرکت کرده است.
شناگر ۲۶ ساله اصفهانی علاوه بر این رکودها، چندبار طلسم شکنی هم کرده است. او نخستین پشترویی است که ۱۰۰متر را در کمتر از یک دقیقه شنا کرد و نخستین شناگری است که ۵۰متر را با زیر ۲۶ ثانیه کرال پشت رفته است. او همچنین دومین شناگری است که توانسته حدنصاب ورودی مسابقات جهانی شنا را بدست آورد.
مسابقات انتخابی المپیک شنا به میزبانی بوداپست مجارستان از ۲۹ ژوئن تا دوم جولای ۲۰۱۶ ( ۹ تا ۱۲ تیر ۱۳۹۵) برگزار می شود و ملی پوشان مسیر طولانی خود را برای ورود به المپیک به سرانجام می رسانند.
جمال چاوشیفر در این رقابتها در مادههای ۵۰ و ۱۰۰متر کرال پشت مسابقه میدهد. او در مسابقات جهانی کازان۲۰۱۵ رکورد ورودی ماده ۵۰متر کرال پشت را بدست آورده بود. اما باتوجه به قوانین مسابقات المپیک این ماده در رقابتها حضور ندارد و چاوشی فر در صورت ثبت رکورد موردنظر ورودی مسابقات جهانی بوداپست دوره بعد را کسب خواهد کرد. او در مسیر کسب سهمیه المپیک تمرکز اصلی خود را بر ماده ۱۰۰متر کرال پشت گذاشته است. جمال که رکورددار ایران در این ماده هم هست باید برای کسب سهمیه بار دیگر رکوردشکنی کند. رکورد او در این ماده ۵۷.۷۴ و رکورد ورودی ۵۶.۲۶ است.
مصاحبه جمال چاوشیفر را با سایت فدراسیون شنا در ادامه می خوانید:
*شرایط اردو چطور پیش میرود؟
شرایط خوب است. بعد از اردوی طولانی و یکنواخت در استخر آزادی تهران، این اردو فرصت بسیار مناسبی برای تغییر آبوهوا، تنوع و آشنایی هرچه بیشتر با کشور محل مسابقه به حساب میآید. این اردو نقطه عطفی برای روحیه شناگران بود تا پیش از شروع مسابقات از این حیث در وضعیت خوبی قرار گیرند. همه تیم عالی تمرین میکنند. هم در داخل ایران و هم در این اردو ملیپوشان با انگیزه بسیار زیاد و باهدف کسب سهمیه المپیک تمرین میکنند. با رکوردگیری هفته پیش مشخص شد چه از نظر روحی و چه از نظر بدنی شرایط تیم خوب است.
*شرایط روحی و آمادگی روانی خودت چگونه است؟
خدارا شکر من هم شرایط روحی خوبی دارم. تمام تمرکز، هدفگذاری و فکر و ذکر من این روزها اول به ثبت رکوردهای خوب و پیشرفت و در نهایت کسب سهمیه ورودی ختم میشود. در تمرینات هم هرچه در توان داشتم گذاشتهام و گواه این امر هم، رکوردها و رضایت مربیان نه تنها از من بلکه از کل تیم است. هم از نظر روحی و هم از نظر جسمی تمرینات خوبی را پشت سر گذاشتهایم. امیدوارم همه چیز طبق برنامه پیش رود و به کمک خدا در روز مسابقه از همه لحاظ بهترین خود باشیم و با ثبت نتایجی درخشان به هدف خود که همان کسب سهیمه المپیک است دست یابیم.
سختترین بخش اردوها چه بود؟
این موضوع را میتوان از دو جنبه نگاه کرد. نخست اینکه نزدیک به ۹ ماه در اردوی مستمر تیم ملی در کمپ استخر آزادی بودیم. شرایط بسیار یکنواخت و از جهات مختلفی سخت بود و از نظر روحی بسیار خسته شدیم. دوم هم به نوع تمرینات مربوط میشود. فشار تمرینات بسیار بالاست. تقریبا سه هفته پیش یکی از سختترین بخشهای تمرینی (اختصاصی-لاکتات-ووتومکس) را پشت سر گذاشتیم. البته تمام این مسائل برای رسیدن به یک هدف بود و آن هم کسب بهترین نتیجه در مسابقات پیش رو است. این مراحل هم گذشت، تمام سختیها جمع میشود و منجر به نتیجهگیری بهتر خواهد شد. امیدوارم این تلاشها و سختیها با کسب ورودی در روز مسابقه به ثمر بنشیند.
اگر سهمیه را کسب کنی؟
یک لحظه به تمام سختیهایی که در این مدت کشیدم فکر میکنم. تمام زحماتی که خانواده، مربیان و کادرفنی متحمل شدند را مرور میکنم. فکر میکنم تمام حالتهای خوب و بد روزهای تمرین از جلوی شمانم گذر خواهد کرد. در آن لحظه میتوانم خدا را برای اینکه جواب این زحمات را داد شکر کنم.
انتهای پیام