فلپس، قدرت مطلق شنای پروانه

با بررسی رکوردهای ثبت شده فینا مایکل فلپس در شنای پروانه همچنان بی رقیب است.

به گزارش روابط عمومی فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو؛ شنای پروانه یکی از چهار شنای اصلی است که در تمامی رقابت های جهانی فینا در سه ماده ی ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ متر برگزار می شود. این ماده علاوه بر رقابت های انفرادی در ماده های گوناگون مختلط اعم از تیمی و انفرادی نیز مدال های متعددی برای ورزشکاران به ارمغان می آورد.
شنای پروانه که بدون شک یکی از چشم نواز ترین ماده های این رشته ی ورزشی است. علاوه بر زیبایی از این رشته در ابتدای آموزش به عنوان سخت ترین نوع شنا نیز یاد می شود.
این شنا درسال‌های ۱۹۳۰ از تحول شنای قورباغه سنتی بوجود آمد. در سال ۱۹۵۶این شنا به طور رسمی وارد مسابقات المپیک شد. اولین مرحله تحول شنای قورباغه ابداع مرحله خروج دست از آب بود که بطور چشمگیری سرعت شناگر را از طریق کاهش نیروهای مقاوم، بدون نقص قوانین شنای آن زمان، افزایش داد. بلافاصله پس از آن، شیوه پا زدن دلفین که ماهی با هوش دریاهاست ابداع شد، که درآن هر دو پا به جای حرکت در صفحه افقی در شنای قورباغه در صفحه عمودی و به طور همزمان حرکت می‌کردند که این روش، خود سهم زیادی در کسب سرعت بیشتر نسبت به شنای قورباغه داشت. (برگرفته از دانشنامه ی آزاد ویکیپدیا)
شناگران بسیاری در ماده ی پروانه در طی سال های متمادی به جهان معرفی شده اند اما بدون شک نام مایکل فلپس از تمامی این ورزشکاران بیشتر به گوش ورزش دوستان آشناست. وی در طی سال های ورزش حرفه ای خود نشان داد که در کرال سینه، پروانه و مختلط تیمی و انفرادی می تواند از پس بسیاری از رقیبان بر آید و در مسافت های بالای ۱۰۰ متر رکورد های بسیاری از او به ثبت رسیده است.
در بین رکورد داران المپیک و جهان در ماده ی ۵۰ متر نامی از فلپس دیده نمی شود. رکورد دار ۵۰ متر پروانه در رقابت های جهانی “رافائل مونوز” از اسپانیا با زمان ۲۲ ثانیه و ۴۳ صدم ثانیه است. از این ماده در رقابت های المپیک رکوردی ثبت نمی شود.
ماده ی ۱۰۰ و ۲۰۰ متر پروانه محل درخشش نام “فلپس” است. وی رکورد دار المپیک و رقابت های جهانی در استخرهای مسافت بلند در هر دوی این ماده هاست.
رکورد ماده ی ۱۰۰ متر و ۲۰۰ متر پروانه که هر دوی آن ها در سال ۲۰۰۹ و در مسابقات جهانی ایتالیا به وسیله ی فلپس شکسته شد به ترتیب ۴۹ثانیه و ۸۲صدم ثانیه و یک دقیقه و ۵۱ثانیه و ۵۱ صدم ثانیه است.

*رکورد جهانی ماده های ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ متر پروانه- استخرهای مسافت بلند:

۵۰ متر پروانه: ” رافائل مونوز” از اسپانیا- سال ۲۰۰۹- اسپانیا- ۲۲.۴۳
۱۰۰ متر پروانه: “مایکل فلپس” از امریکا- سال ۲۰۰۹- مسابقات جهانی ایتالیا(رم)- ۴۹.۸۲
۲۰۰ متر پروانه: “مایکل فلپس” از امریکا- سال ۲۰۰۹- مسابقات جهانی ایتالیا(رم)- ۱.۵۱.۵۱

*رکورد مسابقات جهانی ماده های ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ متر پروانه- استخرهای مسافت بلند:

۵۰ متر پروانه: ” میلوراد کاویچ” از صربستان- سال ۲۰۰۹- مسابقات جهانی ایتالیا(رم)- ۲۲.۶۷
۱۰۰ متر پروانه: “مایکل فلپس” از امریکا- سال ۲۰۰۹- مسابقات جهانی ایتالیا(رم)- ۴۹.۸۲
۲۰۰ متر پروانه: “مایکل فلپس” از امریکا- سال ۲۰۰۹- مسابقات جهانی ایتالیا(رم)- ۱.۵۱.۵۱

*رکورد المپیک ماده های ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ متر پروانه- استخرهای مسافت بلند:

۵۰ متر پروانه:____
۱۰۰ متر پروانه: “مایکل فلپس” از امریکا- سال ۲۰۰۸- المپیک بجینگ (چین)- ۵۰.۵۸
۲۰۰ متر پروانه: “مایکل فلپس” از امریکا- سال ۲۰۰۸- المپیک بجینگ (چین)- ۱.۵۲.۰۳

*رکورد داران استخر های مسافت کوتاه در ماده های ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ متر پروانه:

۵۰ متر پروانه: ” استفان دبلر” از آلمان- سال ۲۰۰۹-آلمان (برلین)- ۲۱.۸۰
۱۰۰ متر پروانه: “اوگنی کوروتیشکین” از روسیه- سال ۲۰۰۹-آلمان (برلین)- ۴۸.۴۸
۲۰۰ متر پروانه: “چد لکلائوس” از افریقای جنوبی- سال ۲۰۱۳- مسابقات کاپ جهانی هلند(آیندهون)- ۱.۴۹.۰۴

انتهای پیام

image_printپرینت مطلب

تعویق مسابقات واترپلو جام باشگاه‌های آسیا به میزبانی ایران

مسابقات واترپلو جام باشگاه‌های آسیا که قرار بود از ۱۴ تا ۱۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در تهران برگزار شود و سپس به اوایل خردادماه موکول شده بوn، با تصمیم کنفدراسیون ورزش‌های آبی آسیا و به‌دلیل آماده نبودن برخی تیم‌ها، به زمان دیگری موکول شد.

دیدار رئیس فدراسیون ورزش‌های آبی با معاون شرکت فولاد مبارکه اصفهان و رییس امور ورزش شرکت فولاد مبارکه و تقدیر از مجموعه شنای فولاد

در ادامه سفر به استان اصفهان، رئیس فدراسیون ورزش‌های آبی و جمعی از مسئولان این فدراسیون با حضور در شرکت فولاد مبارکه، از مراکز تخصصی شنای این مجموعه بازدید و با معاون و مدیران ورزشی آن دیدار و گفت‌وگو کردند.

سفر رئیس فدراسیون ورزش‌های آبی به اصفهان با محوریت بررسی ظرفیت‌های میزبانی رقابت‌های ملی و بین‌المللی شنا و واترپلو

در راستای تقویت نقش استان اصفهان در میزبانی رویدادهای ملی و بین‌المللی، رئیس فدراسیون ورزش‌های آبی کشور با حضور در این استان از امکانات، ظرفیت‌ها و برنامه‌های تخصصی هیات ورزش‌های آبی بازدید و در نشست‌هایی تخصصی، مهم‌ترین مسائل و فرصت‌های پیش‌رو را مورد بررسی قرار داد.