سمیع زاده: شناگران ایران در آینده به رکوردهای ورودی جهانی حمله می‌کنند

مدیر فنی تیم‌های ملی شنا گفت: شنای ایران به بلوغ رسیده و می‌تواند با حضور در مسابقات جهانی در آینده به مدال‌های بازی‌های آسیایی هانگژو حمله کند.

حمیدرضا نقیبی/

 

به گزارش روابط عمومی فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو؛ محسن سمیع‌زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، در مورد برنامه چیده شده برای حضور آبرومندانه ملی‌پوشان شنا در رقابت‌های جهانی استخر مسافت کوتاه امارات اظهار کرد: مسابقات شنا هر دو سال یک بار برگزار می‌شود و فدراسیون جهانی این رقابت‌ها را در استخرهای مسافت کوتاه و مسافت بلند برگزار می‌کند. مسابقات در استخر مسافت کوتاه غیرالمپیکی محسوب می‌شود و پس از یک سال تأخیر به خاطر همه‌گیری ویروس کرونا، حدود ۱۰ روز دیگر در ابوظبی امارات برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: فدراسیون جهانی حدنصاب ورودی این مسابقات را با توجه به شرایط ایجاد شده ناشی از COVID-۱۹ به گونه‌ای معادل‌سازی کرد تا شناگران سراسر جهان که نتوانستند تمرینات خود را مرتب دنبال کنند دچار مشکل چندانی نشوند. برای اولین بار سه شناگر ایران جواز حضور در مسابقات جهان را از طریق درخشش در جام جهانی قطر کسب کردند. مهرشاد افقری، متین بالسینی و سینا غلامپور با ارائه رکوردهای قابل قبول از حدنصاب تعیین شده عبور کردند و مسافر رقابت‌های جهانی شدند. جای بسی خوشحالی دارد که شنای ایران به بلوغ رسیده و شناگران کشورمان به رکوردهای ورودی جهانی حمله می‌کنند.

مدیر تیم‌های ملی شنا با اشاره به تقسیم‌بندی مناسبی که برای اعزام مربیان شایسته شنای ایران در کنار ملی‌پوشان انجام شده، بیان کرد: مقرر شد تا کادر فنی تیم ملی چرخشی باشد و پس از آنکه از خشایار حضرتی و کاوه بیک اوغلی استفاده کردیم در ادامه فرصت به مجید مشتاق و محمدرضا کیانی رسید، در رقابت‌های جهانی امارات گامر دیلانچیان که از قهرمانان سابق شنای ایران بوده در قامت مربی تیم ملی را هدایت می‌کند. برنامه‌ریزی صورت گرفته به شکلی بوده تا در مسابقات ابوظبی امیدوار به ارتقای رکورد ملی‌پوشان باشیم و فاصله زمانی شناگران کشورمان با نفرات برتر ماده‌های مختلف کاهش یابد. البته که چنین اتفاقی در طول زمان رخ می‌دهد اگر حضور نمایندگان کشورمان در مسابقات بین‌المللی ادامه داشته باشد و بچه‌ها میدان دیده‌تر شوند.

وی دلیل نرسیدن شنای ایران را به مدال آسیایی و حتی جهانی، کمبود مسابقات دانست و عنوان کرد: متأسفانه در قیاس با رقبای جهانی شناگران کشورمان، تعداد مسابقاتی که آنها برگزار می‌کنند به مراتب کمتر است و آنها فرصت ندارند تا عیار خود را بالا ببرند. اینکه شناگران ایران هنوز نتوانسته‌اند در بخش مدال‌آوری در سطح بسیار بالایی بازی کنند ریشه آن در کمبود مسابقات آنها با رقبایشان است. فدراسیون شنا تخصص گرایی را سرلوحه قرار داده و نباید فریب سیستم تبیین شده را بخوریم. مهم‌ترین ابزار برای پیشرفت برگزاری مسابقه است. ما بنیامین قره حسنلو و علی رشیدی را از پروسه خارج کرده‌ایم تا بتوانند از مسیر تعریف شده خود را آماده بازی‌های آسیایی هانگژو کنند. علاوه بر مسابقات داخلی، در اسفند و فروردین پیش رو برای کسب حدنصاب ورودی مسابقات جهانی استخر مسافت بلند که ماده‌های المپیک دارد اقدام می‌کنیم و حضور در چنین رقابت‌هایی تجربه ارزنده‌ای برای ملی‌پوشان ایران خواهد بود تا بتوانند در بازی‌های آسیایی ۲۰۲۳ هانگژو به مدال‌های مسابقات حمله کنند.

سمیع‌زاده هدف اصلی ملی‌پوشان شنای ایران را در مسابقات جهانی رکوردشکنی دانست و تصریح کرد: در ماده ۲۰۰ متر پروانه متین بالسینی تلاش خواهد کرد تا این مسافت را در زمانی کمتر از دو دقیقه طی کند. مهرشاد افقری در مواد ۵۰ و ۱۰۰ متر آزاد امید زیادی دارد تا رکوردی بهتر را نسبت به مسابقات جام جهانی قطر ثبت کند. در ۱۰۰ متر آزاد هم سینا غلامپور که در ۴۸ ثانیه این مسافت را پیمود و مورد تحسین مربیان شنای ایران قرار گرفت به دنبال ثبت رکوردی بهتر است و می‌خواهد کاری که در تمرینات انجام داده را عملی کند. بخت غلامپور بیش از دیگر شناگران ایران است اما نباید فراموش کنیم بالسینی و افقری نیز از بخت زیادی برای ثبت رکورد برخوردار هستند. امیدوارم در ۴ ماده رکوردهای جدیدی خلق کنیم تا انگیزه جامعه شنای ایران برای مسابقات بعدی مضاعف شود.

 

انتهای پیام

image_printپرینت مطلب