حمیدرضا نقیبی/
به گزارش روابط عمومی فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو؛ گامر دیلانچیان در گفتوگو با خبرگزاری آنا، در مورد شرایط تیم ملی شنا پیش از اعزام به رقابتهای قهرمانی جهان در استخر مسافت کوتاه که در ابوظبی برگزار میشود، گفت: سه شناگر ایران حدنصاب لازم را برای حضور در رقابتهای جهانی ابوظبی به دست آوردهاند. مهرشاد افقری در مادههای ۵۰ و ۱۰۰ متر پروانه، متین بالسینی در مادههای ۲۰۰ متر پروانه و ۲۰۰ متر آزاد و سینا غلامپور در مادههای ۵۰ و ۱۰۰ متر آزاد در این رقابتها شرکت میکنند. حضور سه شناگر ایران در رقابتهای جهانی نویدبخش روزهای بسیار خوبی است و اگرچه بچهها آمادگی صددرصد را برای رکوردشکنی ندارند اما حداکثر تلاش خود را برای رکوردشکنی خواهند کرد.
وی ادامه داد: متأسفانه ما در ایران استخر استاندارد ۲۵ متر را برای تمرین ملیپوشان نداریم و با معذوریت در این رابطه مواجه هستیم. بیشتر تمرینات ما در استخر ۵۰ متر انجام شده و در چنین شرایطی شناگر نمیتواند موفق باشد و پیک واقعی تمرینات او مشخص نمیشود چرا که شناگر در هنگام دور زدن و استروک کردن نیاز دارد تا بتواند پایش را به دیواره استخر بکوبد و سرعت خود را حفظ کند ولی چون ما چنین شرایطی را نداشتیم نتوانستیم این کار را انجام دهیم. شناگران ما رکوردهایشان را با یک پای اضافه زدهاند. سه روز پیش از مسابقات راهی ابوظبی میشویم و دو روز فرصت تمرین داریم. اگرچه کمک زیادی نمیکند ولی در آن دو روز که تمرینات در استخر ۲۵ متری ابوظبی برگزار میشود، میتوانیم امیدوار باشیم شرایط ملیپوشانمان بهتر شود.
مربی تیم ملی شنا اولویت هدفگذاری شناگران ایران را در بازیهای آسیایی دانست و تأکید کرد: ما اهداف بلندمدتی داریم. در مسابقات جام جهانی قطر سینا غلامپور ناچار بود برای کسب ورودی عملکرد بسیار خوبی داشته باشد و بالسینی و افقری قبلاً موفق شده بودند این رکورد را کسب کنند. بنابراین غلامپور بالاجبار تلاش بیشتری کرد و پیک تمرینی سختتری را پشت سر گذاشت. بنابراین این توقع میرود که او بتواند در مسابقات ابوظبی هم بیشتر بدرخشد اما ما روی دو شناگر دیگر خود هم حساب کردهایم و آنها حداکثر تلاش خود را برای رکوردشکنی خواهند کرد. در این راه فدراسیون شنا حمایت خوبی از بچهها داشته است.
دیلانچیان خاطرنشان کرد: رقابتهای قهرمانی جهان که اردیبهشت سال آینده در ژاپن برگزار میشود و در استخر مسافت بلند است میتواند مسابقات بسیار خوبی باشد. البته که هنوز میزبانی ژاپن قطعی نیست و ممکن است این کشور به دلیل شیوع کرونا انصراف دهد. با این وجود ما تلاش میکنیم تا در مسابقات انتخابی متعدد که با مجوز فدراسیون جهانی شناست، حضور پیدا کنیم تا بچهها بتوانند رکوردهای بهتری را کسب کنند. پله اول مسابقات ابوظبی است که پنجشنبه برگزار میشود و ما تلاش میکنیم تا رکورد ورودی خوبی را به دست آوریم. اگر حمایتها به درستی از جامعه شنا صورت بگیرد و برنامهها اجرایی شود، به رکوردهای بهتری دست مییابیم و حتی میتوانیم امیدوار باشیم که در بازیهای آسیایی هانگژوی چین به مدال برسیم.
مربی تیم ملی شنا با یادآوری این موضوع که انتخاب چرخشی مربیان در مسابقات مختلف بر اساس پارامترهای مختلفی است، عنوان کرد: این شرایط به مربیان انگیزه میدهد تا بتوانند بهتر از قبل شوند. البته که مربیان تجربه بهتری را هم کسب میکنند ولی برای مثال من بهعنوان مربی تیم ملی بهتنهایی به همراه سه شناگر میروم و علاوه بر مربیگری باید سرپرست هم باشم. وظیفه گرم و سرد کردن شناگران، فیلم گرفتن از آنها و دیگر موارد نیز وجود دارد. باید شرایط بهگونهای باشد که نفرات بیشتری به عنوان هیات اعزامی در کنار شناگران باشند تا بتوانیم امور مربوط به آنها را بهدرستی انجام دهیم. حداقل اینکه دو نفر بهعنوان مربی و سرپرست در کنار ملیپوشان باشند.
دیلانچیان که از قهرمانان سابق شنای اصفهان است، با اشاره به شرایط شنای این استان عنوان کرد: از نظر سختافزاری و نرمافزاری، اصفهان در شنا پیشتاز بوده و پایگاه ملی شنای کشور محسوب میشود. در سالهای گذشته استخر انقلاب در اختیار هیات استان اصفهان قرار داشت ولی از زمانی که به بخش خصوصی واگذار شده، مسیر استعدادپروری به مشکل خورده است. با تمام این مشکلات در بلغارستان حضور پیدا کردیم و حتی توانستیم توسط مهرشاد افقری کات B المپیک را به دست آوریم. اگر همافزایی خوبی بین بخشهای خصوصی و دولتی صورت گیرد، قطعاً مسیر استعدادپروری شنا در اصفهان و دیگر استانها پیشرفت قابل توجهی خواهد داشت.
انتهای پیام