پولدارترین شناگران دنیا چه کسانی هستند؟

با نگاهی به تاریخ جهان شنا اسامی 10 شناگر برتر از نظر مجموع درآمد مالی مشخص شد.

علی رفیعانی/

به گزارش روابط عمومی فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو؛ شناگران مطرح و مدال‌آوران این رشته در تاریخ المپیک از نظر درآمد وضعیت خوبی دارند. البته در مقایسه با بسیاری از ورزشکاران رشته هایی مثل تنیس، گلف، بوکس و… بزرگترین شناگران جهان دستمزد چندان چشم گیری ندارند. اما همین رقم هم در نوع خود قابل ملاحظه است. شناگران علاوه بر دریافت مبالغی در ازاری هر مدال آوری و رکوردشکنی بخش عمده ای از درآمد خود را از طریق اسپانسر بدست می‌آورند.

در این مطلب نگاهی به ۱۰ شناگر ثروتمند تاریخ و منبع درآمد و افتخارات هریک می‌اندازیم.

(تخمین سرمایه با دلار ۳۵۰۰ تومانی است)

 

 

دارایی ثروتمندترین شناگران تاریخ (مرد و زن):

۱. مایکل فلپس (آمریکا)- ۵۵$ میلیون (۱۹۲.۵ میلیارد تومان)

بدون شک پر درآمدترین شناگر جهان پرافتخارترین اش هم هست. مایکل فلپس ۱۸ طلای المپیک دارد و از نظر مدال آوری در تاریخ المپیک و در تمامی رشته ها برتر است. او پس از خداحافظی از ورزش قهرمانی، ممنوعیت قرارداد بستن با برندهایی که اسپانسر مسابقات المپیک نبوده اند را هم نداشت. سرمایه او در حدود ۵۵ میلیون دلار تخمین زده می‌شود. فلپس با کمپانی‌های متعددی (تقریبا ۱۵) همکاری می‌کند که Louis Vuitton , Under Armour, Visa, Omega, Hilton, Subway and HP از جمله آنها هستند.

 

۲. مارک اسپیتز (آمریکا)- ۲۰$ میلیون (۷۰میلیارد تومان)

وقتی فلپس در المپیک ۲۰۰۸ هشت مدال طلا گرفت، در حقیقت رکورد هموطنش “اسپیتز” اسطوره ای را شکست. اسپیتز در سال ۱۹۷۲ هفت طلا گرفته بود. او در آن سال در هفت ماده شرکت کرد، هفت رکورد شکست و هفت طلا گرفت. او به طور کلی ۹مدال المپیک گرفته است. او از سن بسیار کم شنا کردن  و از ۱۰ سالگی رکوردشکنی‌هایش را آغاز کرد. اسپیتز بسیار زود و در سن ۲۲ سالگی از ورزش قهرمانی خداحافظی کرد و درحال حاضر ۶۵ سال دارد. با این وجود هنوز هم سرمایه‌اش از بسیاری از هم قطارانش بیشتر است.

 

2-Mark-Spitz-Net-worth-20-million-The-10-Richest-Swimmers-in-History-via-pixshark.com_

 

۳. رایان لاکتی (آمریکا)- ۱۳$ میلیون (۴۵.۵ میلیارد تومان)

سومین شناگر پردآمد هم امریکایی است. “رایان لاکتی” که همیشه در سایه مایکل فلپس حضور داشت با سرمایه ای حدود ۱۳ میلیون دلار شرایط خوبی دارد. او ۵مدال طلا، سه نقره و سه برنز المپیک دارد و جایزه بهترین شناگر سال آمریکاو جهان را با هم به خانه برده است. لاکتی علاوه بر مدال آوری های متعدد از طریق اسپانسرهای مشهور مانند اسپیدو هم درآمد خوبی کسب کرده است.

 

۴. ایان تورپ (استرالیا)- ۱۲$ میلیون (۴۲ میلیارد تومان)

تورپ موفق ترین شناگر تاریخ استرالیاست. او تا به امروز پنج مدال طلای المپیک و چهاربار عنوان بهترین شناگر جهان را بدست آورده است. تورپ در سال ۲۰۰۶ و سن ۲۴ سالگی خداحافظی کرد و سال ۲۰۱۱ بار دیگر به استخر مسابقات برگشت. البته او جواز حضور در المپیک ۲۰۱۲ لندن را بدست نیاورد. این شناگر پرافتخار به دلیل رقابت همیشگی‌اش با فلپس هم از شهرت زیادی برخوردار است. نکته جالب توجه او حساسیت زیادش به کلر است اما با این حال باز هم عشق شنا کردن و رقابت در او دیده می‌شود.

 

۵. دیانا نیاد (آمریکا)- ۱۰$ میلیون (۳۵ میلیارد تومان)

“نیاد” ثروتمندترین شناگر زن است.  او علاوه بر شنای آب های آزاد یک نویسنده، خبرنگار و سخنران انگیزشی هم هست. او در سال ۲۰۰۳ به تالار مشاهیر آمریکا راه یافت. “نیاد” دو سال پیش و در سن ۶۴ سالگی پس از بارها تلاش با پیمودن مسیر ۱۶۶ کیلومتری کوبا تا فلوریدا  به طور یک نفس و بدون حفاظ ویژه شنا رکوردی تازه ثبت کرد و بازهم عاملی بر ایجاد انگیزه شد.

 

۶. مت بیوندی (آمریکا)- ۸$ میلیون (۲۸ میلیارد تومان)

مت بیوندی شناگر مرد سابق آمریکایی است. او هم ۱۱ مدال المپیک دارد که هشت تای آن طلایی است. او پنج مدال طلا در یک المپیک، دوبار جایزه بهترین شناگر جهان و حضور در تالار مشاهیر جهان را در کارنامه دارد.

mattt

 

۷. شین گود (استرالیا)- ۶$میلیون (۲۱ میلیارد تومان)

شین گود دومین زن و شناگر اهل استرالیای این لیست ۱۰ نفره است. او در سن ۱۵ سالگی به المپیک مونیخ ۱۹۷۲ اعزام شد. در آنجا توانست پنج مدال بگیرد که ستای آن ها طلایی بود. او در کمال تعجب و در سن بسیار کم ۱۶ سالگی از ورزش قهرمانی خداحافظی کرد. با این حال او بهترین ورزشکار زن جهان در سال ۱۹۷۱ و برترین ورزشکار استرالیا در سال ۱۹۷۲ شد و جایزه سلطنتی بریتانا را هم کسب کرد.

 

۸. کریستین اوتو (آلمان)- ۴$ میلیون (۱۴ میلیارد تومان)

اوتو بزرگترین شناگر آلمانی دوران خودش بود. او سومین زن شناگر حاضر در این لیست است. وی تنها در یک دوره مسابقات المپیک (۱۹۸۸ سئول) شرکت کرد. در مسابقات آن سال توانست ۶مدال طلا بگیرد و به تنها ورزشکار زنی تبدیل شود که به این افتخار دست یافته است. او سه بار به عنوان بهترین شناگر زن سال انتخاب شده است و در حال حاضر و سن ۴۹ سالگی به عنوان گزارشگر ورزشی در تلویزیون آلمان مشغول به کار است.

 

۹. کریستین اگرزگی (مجارستان) ۲$میلیون (۷ میلیارد تومان)

اگرزگی یکی از بهترین شناگران زن تاریخ مجارستان است. در طول دوران ورزشی‌اش به سه دوره مسابقات المپیک اعزام شد و در مجموع هفت مدال گرفت که ۵تای آن طلا بود. رکورد ۲۰۰کرال پشت هم برای مدت طولانی (۱۷ سال) به نام او ثبت شده بود. پس از پایان دوران حرفه‌ای نام این شناگر هم به تالار مشاهیر اضافه شد.

 

۱۰. جنیفر الیزابت تامپسون (آمریکا) یک میلیون دلار (۳.۵ میلیارد تومان)

آخرین شناگر برتر این لیست هم یک زن آمریکایی است. تالیزابت تامپسون یکی از معتبرترین شناگران دوران خودش بود. او در چهار دوره مسابقات المپیک شرکت کرد و مجموعا ۱۲ مدال (۸ طلا) هم گرفت. او نخستین مدال طلای خودش را در سن ۱۴ سالگی و بازی‌های قاره آمریکا ( pan American Games) کسب کرد. وی در المپیک ۲۰۰۴ با ۳۱ سال سن مسن ترین عضو کاروان شنا و شیرجه آمریکا هم بود. او هم مانند سایر اعضای این لیست عنوان بهترین شناگر جهان و قاره خودش را در کارنامه دارد.

 

 

 

مایکل فلپس

 

 

انتهای پیام

image_printپرینت مطلب

چهارمی تیم ملی واترپلوی ایران در کاپ جهانی دیویژن ۲/ شکست ثانیه‌های پایانی مقابل چین در دیدار رده‌بندی 

تیم ملی واترپلوی ایران در دیدار رده‌بندی کاپ جهانی  دیویژن ۲ در یک مصاف بسیار نزدیک مقابل چین، ۱۲-۱۱ بازی را واگذار کرد و با وجود شایستگی از کسب عنوان سومی این رقابتها بازماند.

پیروزی ایران مقابل پرتغال در مرحله یک‌چهارم کاپ جهانی واترپلو / راهیابی تیم ملی واترپلو ایران به مرحله نیمه‌نهایی برای اولین بار 

تیم ملی واترپلوی ایران در مرحله یک‌چهارم کاپ جهانی دیویژن ۲ در استانبول، پرتغال را شکست داد و برای اولین بار به جمع چهار تیم برتر این رقابتها راه‌یافت.