جهان شنا در سالی که گذشت

سال ۱۳۹۲ در شنای جهان شاهد رویدادهای حساس و مهمی چون رقابت های جهانی بارسلونا، کاپ جهانی شنا و مسابقات جوانان جهان بود.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو؛ سال ۱۳۹۲ خورشیدی در رقابت های جهانی شنا شاهد مسابقات مختلفی در سطح بزرگسالان و جوانان بود. از ابتدای سال ۱۳۹۲ تا به امروز (۲۱ مارچ ۲۰۱۳ الی ۱۲ مارچ ۲۰۱۴) رویدادهای مهمی در جهان شنا برگزار گردید و بزرگان این رشته در مسابقات گوناگون با یکدیگر به رقابت پرداختند.
رقابت های جهانی فینا که هر دو سال یک بار برگزار می شود به عنوان مهم ترین رویداد ورزش های آبی پس از المپیک شناخته می شود و ورزشکاران در سال های فرد میلادی در این مسابقات توانایی های خود را به معرض نمایش می گذارند. مسابقات بارسلونا با قهرمانی تیم امریکا به پایان رسید.
در رقابت های جهانی ۲۰۱۳ بارسلونا در رشته شنا تیم امریکا با کسب ۱۳ مدال طلا، هشت نقره و هشت برنز در مجموع ۲۹مدال کسب کرد و با اختلافی محسوس بالاتر از چین و فرانسه ای ایستاد که هرکدام تنها موفق به کسب ۹ مدال شدند. این مسابقات شاهد جابجایی شش رکورد جهانی بود. از بین ١٧٧ کشور شرکت کننده در این رقابت ها ٣١ کشور موفق به کسب مدال شدند. بیش از ٢٨۰۰۰۰ بیننده بر روی سایت و پوشش تلوزیونی در ٢١١ کشور طی ١۶روز مسابقات از جمله آمار جالب این مسابقات بود.
دیگر رقابت مهم سال ۱۳۹۲ مسابقات کاپ جهانی شنا بود. این سری رقابت ها از سال ۱۹۷۹ در طول سال و در شهرهای مختلف برگزار می شود. رقابت های سال ۲۰۱۳ با قهرمانی لکلائوس از افریقای جنوبی در بخش مردان و هوسوزو از مجارستان در بخش زنان پایان یافت.
بالاترین فینا پوینت نیز در اختیار همین دو ورزشکار بود.”هوسوزو” ۲۰۰متر مختلط را در زمان جهانی دو دقیقه و سه ثانیه و ۲۰ صدم ثانیه طی کرد و با کسب ۱۰۳۴ امتیاز در آیندهوون بهترین عملکرد را در بین ورزشکاران زن به نام خود ثبت کرد. “چد لکلائوس” نیز ۱۰۱۵ امتیاز کسب کرد. وی پس از شکستن رکورد جهانی خود در ماده ی ۲۰۰متر پروانه با زمان یک دقیقه و ۴۸ ثانیه و ۵۶ صدم ثانیه در سنگاپور به این مهم دست یافت.
این دوره از کاپ جهانی شاهد رکورد شکنی های پیاپی بود. در این مسابقات ۲۳ رکورد جهان (۱۰ رکورد تیمی و ۱۳ رکورد انفرادی) و ۳۳ رکورد کاپ جهانی جابجا شد.
مسابقات جوانان جهان دیگر رویداد برجسته سال بود. در این رقابت ها که در شهر دوبی (امارات) برگزار شد شناگران امریکایی و استرالیایی نمایش چشم گیری داشتند. این مسابقات شاهد بیش از ۴۰ رکوردشکنی بود و با قهرمانی امریکا در مجموع امتیازی به پایان رسید. شناگران استرالیایی نیز عنوان نخست این مسابقات را بر حسب مدال کسب کردند.
برترین شناگران اروپایی در سال ۲۰۱۳ “یانیک انجل” فرانسوی و “کاتینکا هوسوزوی” مجارستانی بودند. این دو ورزشکار طی مراسمی از طرف فدراسیون شنای اروپا (LEN) به عنوان شناگران سال ۲۰۱۳ اروپا در دو بخش مردان و زنان معرفی شدند.
در پایان سال ۲۰۱۳ نیز مسئولان فدراسیون جهانی شنا (فینا)رای خود را برای انتخاب بهترین ورزشکار سال ۲۰۱۳ اعلام کردند. طبق این گزارش بهترین شناگر مرد “رایان لوچته” و بهترین شناگر زن “کیتی لدکی” هردو از امریکا لقب گرفتند.

**رویدادهای مهم شنا جهان در سال ۱۳۹۲:

*رقابت های جهانی بارسلونا:
۱. امریکا با کسب ۱۳ مدال طلا، هشت نقره و هشت برنز- مجموعا ۲۹ مدال
۲. چین با کسب پنج مدال طلا دو نقره و دو برنز- مجموعا ۹ مدال
۳. فرانسه با کسب چهار مدال طلا یک نقره و چهار برنز- مجموعا ۹مدال

*کاپ جهانی شنا ۲۰۱۳:
نفرات برتر مردان:
۱. “چد لکلائوس” (افریقای جنوبی) ۵۷۴ امتیاز- ۱۰۰۰۰۰دلار
۲. ولادیمیر موزوروف (روسیه) ۴۱۴ امتیاز- ۵۰۰۰۰دلار
۳. رابرت هورلی (استرالیا) ۲۸۵ امتیاز- ۳۰۰۰۰دلار

نفرات برتر بانوان:
۱. “کاتینکا هوسوزو” (مجارستان) ۸۴۰ امتیاز- ۱۰۰۰۰۰دلار
۲. “آلیا آتکینسون” (جامائیکا) ۲۸۸ امتیاز- ۵۰۰۰۰دلار
۳. “مریا بلمونته” (اسپانیا) ۲۸۰ امتیاز- ۳۰۰۰۰دلار

*رقابت های شنای جوانان جهان
تیم های برتر با احتساب مدال:
١. استرالیا ١۰مدال طلا – ۶نقره – ٢برنز- مجموع١٨
٢. روسیه ٩مدال طلا – ٨نقره – ٩برنز – مجموع٢۶
٣. امریکا ٩مدال طلا – ٧نقره – ١٢برنز – مجموع٢٨

تیم های برتر امتیازی:
١. امریکا ٩٨٩ امتیاز
٢. استرالیا ٧٧۰ امتیاز
٣. روسیه ٧۴۰.۵ امتیاز

انتهای پیام

image_printپرینت مطلب

تیم شنا جوانان ایران برای حضور در مسابقات قهرمانی رده‌های سنی آسیا معرفی شد/ اعزام به تایلند در انتظار فراهم شدن شرایط

کمیته فنی و مربیان منتخب شنا، اسامی شناگران و مربیان تیم جوانان ایران برای حضور در مسابقات قهرمانی رده‌های سنی آسیا را اعلام کردند؛ تیمی که در صورت فراهم شدن شرایط اعزام، اواخر تیرماه راهی تایلند خواهد شد.

پیام فدراسیون ورزش‌های آبی به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، قیام ۱۵ خرداد و عید سعید غدیر خم

فدراسیون ورزش‌های آبی جمهوری اسلامی ایران با گرامیداشت سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) و قیام ۱۵ خرداد و تبریک عید سعید غدیر خم، این مناسبت‌ها را فرصتی برای تأمل در اهمیت مسئولیت‌پذیری، عدالت، مشارکت اجتماعی و نقش نسل جوان در ساخت آینده کشور دانست.

نظرپور: اعزام‌های تیم ملی شیرجه با رویکرد کیفی انجام می‌شود؛ امیدواریم سام به مدال جوانان جهان برسد

سرمربی تیم ملی شیرجه ایران با تشریح آخرین وضعیت اردوهای ملی‌پوشان، از آغاز مرحله جدید آماده‌سازی برای مسابقات رده‌های سنی آسیا خبر داد و تأکید کرد اعزام ورزشکاران بر اساس شانس مدال‌آوری و با رویکردی کیفی انجام خواهد شد. او همچنین نسبت به موفقیت سام در رقابت‌های جوانان جهان کرواسی ابراز امیدواری کرد و این مسابقات را فرصتی مهم برای ثبت یک دستاورد تاریخی در شیرجه ایران دانست.

چهره‌های برتر شنای جوانان در اصفهان معرفی شدند؛ پایان رقابت‌های انتخابی تیم ملی ۱۷-۱۸ سال

مسابقات انتخابی تیم ملی شنای پسران در رده سنی ۱۷ و ۱۸ سال با حضور مدعیان سراسر کشور در پایگاه ملی مسافت بلند انقلاب اصفهان به پایان رسید؛ رقابت‌هایی که طی آن شناگران برتر مواد مختلف شانس خود را برای حضور در ترکیب اعزامی ایران به مسابقات رده‌های سنی آسیا در تایلند محک زدند.

امیر همراهی: پالایش سخت‌گیرانه بازیکنان و تمرکز بر حل گره‌های تاکتیکی، کلید موفقیت ما در ناگویا است

امیر همراهی، مربی تیم ملی واترپلو، در گفتگو با سایت فدراسیون ورزش‌های آبی از روند آمادگی تیم ملی برای حضور در مسابقات ناگویا پرده برداشت. وی با اشاره به تغییر در تقویم اردوها به دلیل شرایط خاص کشور و روند سخت‌گیرانه گزینش بازیکنان، از برنامه‌های پیش‌رو در روسیه و ضرورت برگزاری بازی‌های دوستانه در ایران برای رسیدن به اوج آمادگی تاکتیکی خبر داد.