راهکاری مهم برای حفظ آمادگی قهرمانان واترپلو

با تعطیلی مسابقات برون مرزی واترپلو، ملی پوشان با چه انگیزه‌ای به تمرینات سخت و دشوار خود ادامه دهند؟

مسعود موسوی/

به گزارش روابط عمومی فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو؛ در شرایط خاص و خطیری که ویروس کرونا بر ورزش کشور تحمیل کرده است، اصولا آماده نگهداشتن ورزشکاران ملی پوش در رشته‌های مختلف، آن هم بدون حضور در هیچگونه رقابت‌های جدی بین المللی و تعطیلی این رویدادهای مهم ورزشی، کار بسیار سخت و دشواری است که البته به هر حال باید انجام شده و برای حفظ این آمادگی ها تمهیدات و چا ره‌ای اندیشیده شود.

این روند آماده سازی ملی پوشان تیم‌های مختلف ورزشی، در رشته‌هایی مانند شنا، شیرجه و واترپلو با توجه به تعطیلی یک ساله استخرها و ویژگی‌های این رشته‌های آبی، کار را سخت تر کرده و طبیعتا چالش های بیشتر و متنوع تری را متوجه آنها ساخته است.

با نگاهی کلی به شرایط آماده سازی ملی‌پوشان رشته‌های شنا، شیرجه و واترپلو می‌توانیم به این نتیجه برسیم که در بین سه رشته فوق، رشته واترپلو  با مشکلات بسیار سخت و خاص تری روبرو ست، این امر به این دلیل است که  دو رشته دیگر تا حدودی انفرادی تلقی شده و شاید هر شناگر و یا شیرجه رویی بتواند حتی با تمرینات انفرادی در استخر استان و یا شهرستان خود، آمادگی جسمانی لازم  و مطلوب را بدست آورد اما همه میدانیم که ورزش واترپلو یک رشته تیمی محسوب شده و حداقل با حضور بیش از بیست ورزشکار در تمرینات آماده سازی تیم ملی آن هم به صورت مشترک، این تمرینات رسمیت یافته و جدی تلقی میشوند که با توجه به پروتکل های بهداشتی این تجمع انسانی با مشکلات عدیده ای روبرو  شده و نگرانی‌های را در پی خواهد داشت. از سوی دیگر کسب مقام سومی قاره پهناور آسیا توسط ملی پوشان واترپلو کشور که بعد از ۴۴ سال و در بازیهای آسیایی جاکارتای اندونزی اتفاق افتاد نیز موجب شده هم خود ملی پوشان با انگیزه بسیار قوی‌تری منتظر درخشش بیشتری در رویدادهای برون مرزی این رشته ورزشی باشند و هم انتظار مسئولان از این تیم بیشتر شود و موارد فوق، گره روند آماده سازی ملی پوشان واترپلو را در این شرایط ،پیچیده‌تر می‌کند.

با بررسی تقویم ورزشی رشته واترپلو در سال جاری میلادی، حضور تیم ملی واترپلو کشورمان در رقابت‌های داخل سالن و رقابتهای ساحلی قهرمانی آسیا، همچنین مسابقات واترپلو قهرمانی آسیا و حضور در دیدار انتخابی نماینده واترپلو آسیا برای شرکت در المپیک توکیو، تمامی فعالیت‌های برون مرزی بود که در مقابل واترپلوئیست‌های ملی پوش قرار داشت و این انگیزه را در آنان ایجاد می‌ کرد که با کسب افتخار مجدد برای کشور، روند موفقیت‌های این تیم را تداوم بخشند، که متاسفانه دو بازی ساحلی و داخل سالن قهرمانی آسیا که قرار بود در سال جاری میلادی برگزار شوند به دلیل تداوم شیوع کرونا به سال ۲۰۲۲ موکول شده و به این ترتیب حضور در رقابت های مورد نظر از برنامه سال جاری ملی پوشان واترپلو کشور حذف شد. در ادامه این روند، علیرغم تمامی تلاشهای صورت گرفته توسط  سه نهاد ورزشی فدراسیون شنا، کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش، مسئولان فدراسیون جهانی شنا در یک اقدام یک طرفه تیم ملی واترپلو کشور قزاقستان را بدون برگزاری هیچ گونه دیدار انتخابی با ایران به عنوان نماینده قاره آسیا برای حضور در بازیهای المپیک توکیو معرفی کردند که این امر بشدت مورد اعتراض ایران قرار گرفت اما به هر حال فعلا این گزینه برگزاری دیدار انتخابی المپیک توکیو نیز از برنامه رقابتهای واتر پلوئیست های کشور و ایجاد انگیزه برای تمرینات آماده سازی آنها هم کنار رفت و در ادامه این خبرهای منفی و تاسف بار، تاریخ برگزاری رقابتهای واترپلو قهرمانی اسیا نیز بر طبق گفته بسیاری از کارشناسان و دست اندر کاران ورزش واترپلو کشور از جمله نادر غفوری سرپرست تیم ملی واترپلو ایران نیز به هیچ وجه مشحص نبوده، زمان خاصی برای برگزاری این رقابتها تا کنون اعلام نشده و معلوم نیست که اصولا این رقابتها از سوی مسئولان کنفدراسیون شنا آسیا برگزار شود .

شرایط تحمیل شده بر واترپلو کشورمان این سوال را طبیعتا در اذهان ایجاد می کند که پس انگیزه تمرین های سخت و دشوار  تیم ملی واترپلو ایران و پذیرفتن خطرهای ناشی از تمرینات گروهی چه می‌تواند باشد و  اصولا چه تمهیداتی از سوی مسئولان  می بایباید برای این وضعیت خاص ورزشی اندیشیده شود.

در پاسخ به این سوال و با توجه به برنامه های اعلام شده توسط فدراسیون شنا، به نظر می آید برگزاری مسابقات لیگ واترپلوی کشور در اسفند ماه سال جاری آن هم در سطحی بالا، عالی و حساب شده، تنها کلید حل معمای فوق است که این امر مستلزم آن است که با حمایت مسئولان رده اول ورزش کشور از فدراسیون شنا  و ابلاغ دستور العمل های تکمیلی به ادارات کل ورزش استانهای مختلف کشور شرایطی فراهم شود که لیگ واترپلو امسال بسیار مطلوب تر از دوره های قبل برگزار شده و به این ترتیب تلاشهای اعضا تیم ملی واترپلو و سایر جوانان فعال در این رشته ورزشی در جهت رسیدن به مرز امادگی مطلوب  و حفظ این شرایط بی جواب نماند.

همچنین پس از پایان برگزاری لیگ داخلی واترپلو، ایجاد شرایطی خاص برای حضور تیم ملی این رشته ورزشی کشور  در اردویی برون مرزی البته با همراهی سرمربی صربستانی این تیم و برگزاری چند دیدار دوستانه تدارکاتی با تیم های خارجی میتواند گام تکمیل کننده بعدی باشد که البته اجرایی کردن این برنامه تدارکاتی، مستلزم حمایت های مالی و تدارکاتی مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک خواهد بود که فدراسیون شنا  را در انجام این برنامه برون مرزی یاری رسانند. در غیر اینصورت نسل کنونی واترپلوی کشور که برای تربیت، آموزش و امادگی آنها زحمات بسیاری کشیده شده و در حال حاضر به عنوان یک مدعی برای قهرمانی اسیا خود را نشان داده است، تمامی انگیزه های خود را کم کم از دست داده و بهترین شرایط برای افتخار افرینی مجدد این ملی پوشان در آینده ورزش کشور از دست می رود. بد نیست در قسمت پایانی این مطلب به بخش کوتاهی ازگفتگوی رسانه ای وحید رضایی مربی تیم ملی واتر پلوی کشوراشاره کنیم ، آنجا که میگوید : ای کاش این حد از حسایست های بهداشتی  در مورد ورزشهای ابی از سوی مسئولان به دلیل شیوع کرونا، نسبت به توسعه قهرمانی ورزش های آبی نیزدر آنها وجود داشت و مسئولان ورزش کشور،  این توجه و اهمیت کنونی را  زمانی که انشالله ما فعالیت های عادی و با انگیزه همیشگی خود را آغاز می‌کنیم  باز هم به رشته واترپلو ادامه دهند.

 

 

انتهای پیام

image_printپرینت مطلب

پیام فدراسیون ورزش‌های آبی به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، قیام ۱۵ خرداد و عید سعید غدیر خم

فدراسیون ورزش‌های آبی جمهوری اسلامی ایران با گرامیداشت سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) و قیام ۱۵ خرداد و تبریک عید سعید غدیر خم، این مناسبت‌ها را فرصتی برای تأمل در اهمیت مسئولیت‌پذیری، عدالت، مشارکت اجتماعی و نقش نسل جوان در ساخت آینده کشور دانست.

نظرپور: اعزام‌های تیم ملی شیرجه با رویکرد کیفی انجام می‌شود؛ امیدواریم سام به مدال جوانان جهان برسد

سرمربی تیم ملی شیرجه ایران با تشریح آخرین وضعیت اردوهای ملی‌پوشان، از آغاز مرحله جدید آماده‌سازی برای مسابقات رده‌های سنی آسیا خبر داد و تأکید کرد اعزام ورزشکاران بر اساس شانس مدال‌آوری و با رویکردی کیفی انجام خواهد شد. او همچنین نسبت به موفقیت سام در رقابت‌های جوانان جهان کرواسی ابراز امیدواری کرد و این مسابقات را فرصتی مهم برای ثبت یک دستاورد تاریخی در شیرجه ایران دانست.

چهره‌های برتر شنای جوانان در اصفهان معرفی شدند؛ پایان رقابت‌های انتخابی تیم ملی ۱۷-۱۸ سال

مسابقات انتخابی تیم ملی شنای پسران در رده سنی ۱۷ و ۱۸ سال با حضور مدعیان سراسر کشور در پایگاه ملی مسافت بلند انقلاب اصفهان به پایان رسید؛ رقابت‌هایی که طی آن شناگران برتر مواد مختلف شانس خود را برای حضور در ترکیب اعزامی ایران به مسابقات رده‌های سنی آسیا در تایلند محک زدند.

امیر همراهی: پالایش سخت‌گیرانه بازیکنان و تمرکز بر حل گره‌های تاکتیکی، کلید موفقیت ما در ناگویا است

امیر همراهی، مربی تیم ملی واترپلو، در گفتگو با سایت فدراسیون ورزش‌های آبی از روند آمادگی تیم ملی برای حضور در مسابقات ناگویا پرده برداشت. وی با اشاره به تغییر در تقویم اردوها به دلیل شرایط خاص کشور و روند سخت‌گیرانه گزینش بازیکنان، از برنامه‌های پیش‌رو در روسیه و ضرورت برگزاری بازی‌های دوستانه در ایران برای رسیدن به اوج آمادگی تاکتیکی خبر داد.

تعیین تکلیف حضور ایران در قهرمانی آسیا؛ گزینش تیم ۱۷ تا ۱۸ سال در اصفهان

در جلسه‌ای مشترک با حضور محسن رضوانی، رئیس فدراسیون ورزش‌های آبی و جمعی از مربیان منتخب، فرآیند گزینش و اعزام تیم ملی شنا در رده سنی ۱۷ تا ۱۸ سال به مسابقات قهرمانی ورزش‌های آبی آسیا در تایلند مورد بررسی و تعیین تکلیف قرار گرفت؛ اعضای این تیم در رقابت‌های انتخابی ۹ و ۱۰ خردادماه در اصفهان مشخص خواهند شد.